CNN: Οι ΗΠΑ φορολογούν ακόμη και την αξία των μεταλλίων που κερδίζουν οι Αμερικάνοι Ολυμπιονίκες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

CNN: Οι ΗΠΑ φορολογούν ακόμη και την αξία των μεταλλίων που κερδίζουν οι Αμερικάνοι Ολυμπιονίκες!


Εφορία ΗΠΑ: 
  • Χρυσό μετάλλιο = Έσοδο 564 δολαρίων
  • Ασημένιο μετάλλιο = Έσοδο 305 δολαρίων



Φόρο επί της αξίας των μεταλλίων που κερδίζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες πληρώνουν οι αθλητές των ΗΠΑ, καθώς και επί των...  αμοιβών που χορηγεί κλιμακωτά για κάθε νίκη χρυσού (25 χιλ. δολ.), αργυρού (15 χιλ. δολ.) ή χάλκινου (10 χιλ. δολ.) μεταλλίου η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας.
Το απίστευτο αυτό γεγονός της αποτίμησης και φορολόγησης της υλικής αξίας των μεταλλίων που συνοδεύουν τις κορυφαίες Ολυμπιακές διακρίσεις από τις αμερικανικές αρχές αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.
Όπως αναφέρει, οι Ολυμπιονίκες αθλητές των ΗΠΑ έχουν εφέτος την «ατυχία» τα ολυμπιακά τους μετάλλια να είναι από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, με το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο να περιέχουν περίπου 500 γραμμάρια αντίστοιχου πολύτιμου μετάλλου.
Έτσι, οι αμερικανικές φορολογικές αρχές αποτιμούν το μετάλλιο που συνοδεύει την κορυφαία αθλητική διάκριση στον πλανήτη ως φορολογούμενο έσοδο 564 δολαρίων (χρυσό), ενώ αντίστοιχα αποτιμούν το αργυρό μετάλλιο στα 305 δολάρια.
Ευτυχείς πρέπει να θεωρούνται οι νικητές χάλκινων μεταλλίων, καθώς η εφορία των ΗΠΑ θεωρεί την αξία τους πολύ μικρή και δεν την φορολογεί.
Επισημαίνεται, ότι οι ΗΠΑ είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν παρέχουν κυβερνητική χρηματοδότηση στην Ολυμπιακή τους Ομάδα, πέρα από κάποια μικρή συνεισφορά.
Όπως αναφέρει το CNN, αχτίδα ελπίδας αποτελεί πρόταση ομοσπονδιακής νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία «η αξία των μεταλλίων ή των αμοιβών που συνοδεύουν νίκες» στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες την περίοδο 2016 έως 2021 θα εξαιρεθούν από φορολόγηση.
Bookmark and Share