Eυτυχώς που τελικά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν ξένο επενδυτή για τις τηλεοπτικές άδειες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Eυτυχώς που τελικά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν ξένο επενδυτή για τις τηλεοπτικές άδειες..

    http://greece-salonika.blogspot.com/2016/08/e_62.html
  • Διότι ο εξευτελισμός θα ήταν διεθνής.
Αλήθεια,ποιός σοβαρός επενδυτής του εξωτερικού θα έρθει να επενδύσει έστω και ένα ευρώ σε μια χώρα που οι υποψήφιοι σε ένα διαγωνισμού του Δημοσίου θα πρέπει..
  • να κλειδώνονται σε δωμάτια για 40 και πλέον ώρες,
  • να κοιμούνται σε στρατιωτικά ράντζα,
  • να παρακολουθούνται από κάμερες,
  • να χρησιμοποιούν χημικές τουαλέτες 
  • και να ανέχονται διάφορους ακόμη βλακώδεις και μη ξεκάθαρους όρους ...συριζαίικης εμπνεύσεως -πρωτοφανείς παγκοσμίως- που θα εφαρμοστούν στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την ερχόμενη Τρίτη;
Ούτε στη Β.Κορέα..

Το πρωτοφανές σόου που στήνει η κυβέρνηση έχει φυσικά στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ίδια,η οικονομία αλλά και το σύνολο των πολιτών απ'την ανελέητη φορομπηχτική πολιτική.Σ'αυτό βέβαια αναμένεται ότι θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις το σύνολο των προπαγανδιστικών μμε που έχει ήδη υπό τον έλεγχό της η κυβέρνηση (ΕΡΤ,ΑΠΕ,"Στο Κόκκινο","Αυγή" κλπ..)

Με τις ώρες να μετρούν αντίστροφα μέχρι το πρωινό της 30ής Αυγούστου και την πολιτική αντιπαράθεση Μεγάρου Μαξίμου και αντιπολίτευσης να κρατά ισχυρό το τέμπο της ανταλλαγής πυρών και αιχμών, με στόχο την αποδόμηση των κυβερνητικών επιλογών που προκάλεσαν και προκαλούν κύματα αντιδράσεων, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες οδεύει προς την τελική του ευθεία.

Στα του τυπικού των πραγμάτων, αύριο αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί η ενημερωτική φάση απάντων των εμπλεκομένων, προκειμένου στη συνέχεια οι αίθουσες που θα αποτελέσουν το σκηνικό της όλης διαδικασίας, η οποία παραμένει άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει, να σφραγιστούν μέχρι την Τρίτη. Όσο, δε, οι φωνές για κενά που δημιουργούν ηχηρά ερωτηματικά για το αδιάβλητο του διαγωνισμού πληθαίνουν από τους εκπροσώπους των εταιρειών, το μοτίβο πέριξ του όλου καυτού ζητήματος παραμένει σφόδρα ιονισμένο, με την Ηρώδου Αττικού να υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τα της ορθότητας των επιλογών της και τη Νέα Δημοκρατία να διαμηνύει, σε κάθε τόνο, όχι μόνο πως δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό, αλλά και πως θα καταργήσει τον νόμο Παππά, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εγκαλώντας, ταυτόχρονα, τους μαξιμινούς πως ουδόλως ενδιαφέρονται για την τήρηση της νομιμότητας ,αλλά αυτό που επιχειρούν είναι η χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

Κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην ωμή πραγματικότητα, η οποία θα οδηγήσει στο ταμείο ανεργίας έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, ως άμεση απόρροια του κλεισίματος τηλεοπτικών σταθμών, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδειξε πως η… χιλιοπαιγμένη συνταγή του περιλάλητου για την Κουμουνδούρου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς είναι αυτή που μετατρέπεται σε ένα από τα ελάχιστα, έτσι κι αλλιώς, αφηγήματα ενόψει της δύσκολης μετάβασης στη ΔΕΘ. "Και το λένε ποιοι; Οι εκπρόσωποι της παλαιάς διαπλοκής, που έχουν λεηλατήσει τη χώρα, έχουν αποκομίσει τεράστιο όφελος οικονομικό και πολιτικό, όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι και οι βασικοί υπεύθυνοι για αυτό που περνάει η χώρα τόσα χρόνια", ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ερωτηθείς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "Realnews", για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μία "νέα άλλη διαπλοκή" ελεγχόμενη από αυτόν. "Και το λένε επειδή αυτή η κυβέρνηση είπε ότι το καθεστώς της ασυδοσίας τελείωσε και ότι αυτοί που θέλουν να διαχειρίζονται δημόσιες συχνότητες θα πρέπει να πληρώσουν για αυτές, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώ όλο αυτό το ντελίριο τις τελευταίες ημέρες και μου φαίνεται έως και διασκεδαστικό. Αλλά, δυστυχώς για το παρακράτος της διαπλοκής, ο διαγωνισμός θα γίνει και θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο. Κι αν δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια, τώρα θα πρέπει να προσαρμοστούν. Όπως είπε και ο Ηλίας Ηλιού…θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Από την άλλη, βέβαια, το Μέγαρο Μαξίμου πορεύεται εν μέσω Συμπληγάδων που δημιουργούνται όχι μόνο από τις καταγγελίες-φωτιά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα (καταγγελίες που παρέμειναν αναπάντητες από την Ηρώδου Αττικού που επέλεξε τη βολική οδό της αφωνίας) αλλά και από τα "κατηγορώ" της αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό, που χαρακτηρίζεται και ως παρωδία. "Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί ο κ. Τσίπρας είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των ΜΜΕ. Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό", ήταν το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, που εγκαλεί με τόνους ιδιαίτερα υψηλούς τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης και χτίζει "γέφυρες διαπλοκής" με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες.

"Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί έναν διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα. Η λογική του "όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια”, χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής. Ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες ενός ολιγοπωλίου που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και δεν διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Οικοδομεί μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδια της Δημοκρατίας", έχει επισημάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε από μια κακή περίοδο, στην οποία υπήρξαν ομολογουμένως πολλά προβλήματα, σε μια απολυταρχική περίοδο. Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο", έχει σημειώσει, από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. "Οι ΑΝΕΛ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να δίνεις τηλεοπτική άδεια σε εργολάβους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να ζητάς άδεια όταν όλοι οι βασικοί συνεργάτες σου εργάζονται σε γραφείο συγκεκριμένου υπουργού. Είναι το επόμενο καρφί που αφορά την υποψηφιότητα Σαββίδη καθώς υπάρχει ενδοκυβερνητική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες", έχει αναφέρει, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση σοβαρότητας στη δημοπρασία, ενώ στην πραγματικότητα αυτή "είναι αστεία και γελοιοποιεί τη χώρα".

Σε δύο φάσεις η διαδικασία
Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο στάδια:
-Στο πρώτο, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού θα ξεκινά από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή, είτε να παραμείνουν αδρανείς και να αποσυρθούν από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας, διατηρώντας το δικαίωμα να διεκδικήσουν την επόμενη. Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα βήμα προς βήμα και με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η διαδικασία θα προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος της…
-Σε αυτό θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση που οι δύο προσφορές είναι ισόποσες, η διαδικασία θα επαναληφθεί και η άδεια θα περάσει στα χέρια εκείνου που θα πλειοδοτήσει.
Bookmark and Share