Το Pokemon υπεύθυνο... για ληστείες, κλοπές, επιθέσεις και παραβάσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Το Pokemon υπεύθυνο... για ληστείες, κλοπές, επιθέσεις και παραβάσεις


  • Η φρενίτιδα που έχει προκαλέσει ανά τον κόσμο το παιχνίδι Pokemon Go είναι γνωστή. Ωστόσο, πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν εμπλακεί σε εκατοντάδες περιστατικά, στη Βρετανία μόνο, όπου οι αστυνομικές αρχές αναγκάστηκαν να παρέμβουν. 

Ληστείες, κλοπές, επιθέσεις και παραβάσεις κατά την ώρα της... οδήγησης είναι μεταξύ των 290 περιστατικών που καταγράφηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μόνο για τον μήνα Ιούλιο.
Η αστυνομία του Λάνκασιρ κατέγραψε 39 περιστατικά, τον μεγαλύτερο αριθμό από τα 29 αστυνομικά τμήματα που παρείχαν τα στοιχεία, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Εκπρόσωπος της Niantic, η εταιρεία που έχει αναπτύξει το παιχνίδι, προτρέπει σε ανακοίνωσή της τους παίκτες να «συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους» ενώ παίζουν το Pokemon Go.
Στοιχεία που απεστάλλησαν στο BBC σύμφωνα με το Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφορίας αποκαλύπτουν ότι αστυνομικοί ασχολήθηκαν με καταγγελίας τις οποίες χαρακτήρισαν από ενοχλητικές μέχρι και περίεργες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις παίκτες έπεσαν θύματα εγκλημάτων, ενώ άλλοι κατηγορήθηκαν για διάπραξη αδικημάτων ή εκδήλωσαν αντικοινωνική συμπεριφορά.
Η αστυνομία του Σάρεϊ έλαβε κλήσεις για να παρέμβει όταν τουλάχιστον 30 άτομα που έπαιζαν το παιχνίδι κατέληξαν να πιαστούν στα χέρια και να ξεσπάσει καβγάς. Αστυνομικοί στη βόρεια Ουαλία ανακάλυψαν έναν άντρα ο οποίος καλούσε παιδάκια στην πίσω αυλή του με το πρόσχημα ότι εκεί «υπήρχαν πολλά Pokemon». Στο Τσέσιρ εκφράστηκαν ανησυχίες για παιδιά τα οποία περπατούσαν πάνω στους τάφους ενός νεκροταφείου παίζοντας το παιχνίδι.
Επιπλέον, οι αρχές των Βρετανικών Συγκοινωνιών κατέγραψαν δύο περιστατικά όπου παιδιά πέρασαν πάνω από τις γραμμές του τρένου ενώ έπαιζαν το Pokemon Go, ενώ πολλές ήταν οι αναφορές για οδηγούς οι οποίοι ασχολούνταν με το κυνήγι το μικρών τεράτων την ώρα που βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους.
Bookmark and Share