Spiegel: Πώς θα μπορούσε να διεκδικήσει η Ελλάδα πολεμικές αποζημιώσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Spiegel: Πώς θα μπορούσε να διεκδικήσει η Ελλάδα πολεμικές αποζημιώσεις


  • Θέμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσίασε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κάνοντας αναφορά στο πώς η ελληνική «Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

«Μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική...κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προσθέτει: «H καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια νόμιμη και ηθική επιταγή» τονίζει η έκθεση, η οποία έχει έκταση 77 σελίδες.
Αναφέρεται στο κείμενο πως μία τέτοια κίνηση αποτελεί «την καλύτερη βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες» και τονίζει πως δεν αναφέρεται μόνο η απαίτηση για διεκδίκηση των αποζημιώσεων, αλλά και ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό. Στην ουσία πρόκειται για έναν οδικό χάρτη με πολύ συγκεκριμένα βήματα, μέσω των οποίων θα προσεγγίσει η Ελλάδα διπλωματικά την αποπληρωμή του χρέους.
Το Spiegel αναφέρεται σε διεκδικήσεις ύψους 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επισημαίνεται, δε, πως εκτός της διπλωματικής οδού, υπάρχει και η νομική οδός, η οποία μπορεί να επιδιώξει το στόχο της.
Bookmark and Share