10 μονάδες διαφορά για τη ΝΔ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

10 μονάδες διαφορά για τη ΝΔ.

  • Με δέκα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
  • Σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

H Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει το... 27,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος κατά μία ποσοστιαία μονάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έφτασε το 5,5% (έναντι 4,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Ιδιο ποσοστό (5,5%) συγκεντρώνει και το ΚΚΕ.

Ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3,5% ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2% και το Ποτάμι 1,5%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, στον αντίποδα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.
Bookmark and Share