Κερδίζουν έδαφος οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας: Ξεπέρασαν το 10% - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Κερδίζουν έδαφος οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας: Ξεπέρασαν το 10%


  • «Έχασε» το... ψυχολογικό όριο του 90% το ποσοστό της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο, με τους εναλλακτικούς παρόχους να ισχυροποιούν τη θέση τους.


Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ για τον...ίδιο μήνα, τον Αύγουστο το ποσοστό της ΔΕH ανήλθε σε 89,83% μειωμένο κατά 0,43% έναντι του Ιουλίου που ήταν 90,26%.

Όσον αφορά στα ποσοστά των ανεξάρτητων προμηθευτών, η ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ παραμένει πρώτη με 2,72%, ενώ η Protergia του ομίλου Μυτιληναίου, εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με 2,53%, την οποία μέχρι πρόσφατα κατείχε η Elpedison. Η τελευταία με ποσοστό 2,16% στην αγορά λιανικής, εμφανίζεται να χάνει μερίδιο έναντι του Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες εταιρείες ανακοίνωσαν πρόσφατα συνεργασίας με τη Wind και τον OTE αντιστοίχως, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα πελατολόγια των δύο εταιρειών, κάτι που φαίνεται πως αποδίδει.

Tα ποσοστά των άλλων προμηθευτών, κυμαίνονται στα επίπεδα μεταξύ 0,6-0,8% (NRG 0,84%, Volterra 0,60%, WATT&VOLT 0,59%).
Αναμένεται πως το επόμενο διάστημα ο ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων θα ενταθεί, καθώς όλοι θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχονται από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή (δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ). Ιδίως όταν η τιμή εκκίνησης των 37,37 ευρώ η μεγαβατώρα (1.000 κιλοβατώρες), την οποία όρισε πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΝ, κρίνεται ότι προσφέρει ικανοποιητικά περιθώρια.
Bookmark and Share