Από εδάφη ανταρτών στην Ουκρανία προήλθε ο πύραυλος που έριξε την πτήση ΜΗ17 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Από εδάφη ανταρτών στην Ουκρανία προήλθε ο πύραυλος που έριξε την πτήση ΜΗ17

  • Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στο πόρισμα δήλωσε ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού.


Από έδαφος που ελεγχόταν από αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, το χωριό Περβομάισκ, εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που...κατέρριψε το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε συγγενής ενός θύματος που επέβαινε στην πτήση ΜΗ17, επικαλούμενος τους διεθνείς εισαγγελείς.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε σήμερα πως τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν πως η πτήση MH17 των Μαλαισιανών αερογραμμών είναι σίγουρο πως δεν κατερρίφθη από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανικό έδαφος που ελεγχόταν από τους αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στο πόρισμα δήλωσε ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού.

Ο Ρόμπι Έλερς, η ανιψιά του οποίου σκοτώθηκε στη συντριβή, δήλωσε πως οι ερευνητές έχουν εντοπίσει 100 υπόπτους.

Οι διεθνείς ερευνητές αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα μέσα στην ημέρα τα ευρήματά τους για την κατάρριψη του αεροπλάνου. Τα σημαντικότερα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν θα αφορούν τον τύπο του πυραύλου BUK που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
Bookmark and Share