250 νεκρούς Ισλαμιστές άφησαν πίσω οι σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Παλμύρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

250 νεκρούς Ισλαμιστές άφησαν πίσω οι σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Παλμύρα

  • Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-25  πραγματοποίησαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές (σχετικό βίντεο παρακάτω) που είχαν ως αποτέλεσμα των θάνατο 250 ισλαμιστών στην πόλη της Παλμύρας.

Σε εκπομπή...ενημέρωσης στην ρωσική κρατική τηλεόραση την Τετάρτη, ο Πτέραρχος Viktor Poznikhir δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στην βόρεια Παλμύρα, έγιναν εσπευσμένα διότι εντοπίσθηκε από αεροφωτογραφίες μια μεγάλη συγκέντρωση μαχητών του Daesh.

Οι ισλαμιστές μαχητές , οι οποίοι αποτελούν στόχο των ρωσικών εναέριων επιθέσεων , ετοίμαζαν μια νέα επίθεση στην Παλμύρα, αλλά μετά την ρωσική επίθεση την ακύρωσαν οριστικά

Εκτός από τους εκατοντάδες νεκρούς οι ρωσικές εναέριες επιθέσεις κατέστρεψαν περίπου 15 πυροβόλα και αντιαεροπορικά όπλα.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος στρατηγός είπε ότι ορισμένες υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ τρομοκρατικές ομάδες, όπως η Αχράρ αλ-Σαμ, «έχουν δηλώσει ανοιχτά την απροθυμία τους » να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός των παραβιάσεων σχετίζεται με αυτές τις ομάδες», είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν επιστρέψει τα πυρά.

Ο Poznikhir τόνισε επίσης ότι η Μόσχα «ανταποκρίνεται πλήρως στις αρμοδιότητές της» όσον αφορά την εφαρμογή της κατάπαυσης των εχθροπραξιών στη Συρία.

Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες ότι η Ουάσινγκτον θα είναι σε θέση να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να πείσει αντιπολίτευση της Συρίας να διακόψει τους δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση Τζαμπάτ Φατάχ αλ-Σαμ, που αποτελεί παρακλάδι της al-Nusra Front.

Η Ρωσία διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον toy Daesh και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Δαμασκού από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Bookmark and Share