Εν αναμονή ανακοινώσεων για τις τηλεοπτικές άδειες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εν αναμονή ανακοινώσεων για τις τηλεοπτικές άδειες..

  • Συνεχίζεται για ...50 και πλέον ώρες η τραγελαφική διαδικασία!
  • Χωρίς ..ντουζιέρες η ΓΓΕΕ-Άπλυτοι,αξύριστοι και άυπνοι οι μελλοντικοί καναλάρχες εξεφτελίζονται απ΄την κυβέρνηση


Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ήδη, το...πρωί της Πέμπτης, οι διεκδικητές των καναλιών έχουν συμπληρώσει 50 ώρες στην απομόνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Και παρά το όργιο φημών για το ποιος έχει καταφέρει να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια και ποιος όχι, καθώς και για το τίμημα, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας, με το πέρας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την τέταρτη και τελευταία άδεια τηλεοπτικής συχνότητας.

Στη συνέχεια σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.

Θα ακολουθήσει διάστημα 90 ημερών προκειμένου τα νέα κανάλια να είναι έτοιμα να εκπέμψουν, καθώς μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί πλέον να εκπέμπει, όπως έχει κατ' επανάληψη διαβεβαιώσει η κυβέρνηση.

Στο περιθώριο του διαγωνισμού για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα αλαλούμ για το εάν θα ακολουθήσει διαγωνισμός για θεματικές άδειες, ή περιφερειακές άδειες καναλιών. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει τι είδους άδειες θα δημοπρατήσει και πότε.

Εν τω μεταξύ απορία προκαλεί το γεγονός πως στο κτίριο της ΓΓΕΕ δεν υπάρχουν ντουζιέρες ή κάποιος χώρος που θα μπορούσαν να πάρουν το μπάνιο τους οι έγκλειστοι -άντρες και γυναίκες- που βρίσκονται εκεί.Φυσικά στο κτίριο δεν υπάρχει ξενοδοχειακή υποδομή και ούτε οι φωστήρες της κυβέρνησης φαντάζονταν πως η διαδιακσία θα καθυστερούσε τόσο πολύ.Μπήκαμε ήδη στο τρίτο 24ωρο..
Η εικόνα των ταλαιπωρημένων μελλοντικών καναλαρχών την ώρα που θα βγαίνουν απ΄το κτίριο ...θα μείνει στην ιστορία.
Ξεχάσαμε και τον ΕΝΦΙΑ...O στόχος επετεύχθη..
Bookmark and Share