Ολοταχώς ...προς Βενεζουέλα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοταχώς ...προς Βενεζουέλα.


Μπας και μας θέλουν τόσο απελπισμένους, τόσο κουρασμένους, τόσο αηδιασμένους; 
Μπας και το κάνουν επίτηδες; Μπας και τους συμφέρει προκειμένου στο τέλος να τα εκποιήσουν όλα για μισό καρβέλι ψωμί; Μπας και αποφάσισαν να τα παρατήσουν; 
Ο,τι και να συμβαίνει, το συμπέρασμα είναι ένα: 
το μοναδικό ορατό γεωγραφικό σημείο μπροστά μας ...είναι η Βενεζουέλα.


Νέος κύκλος χαμένων ευκαιριών. Νέος γύρος σκληρών διαπραγματεύσεων. Νέο κύμα... αμφιβολίας, απελπισίας, τρόμου και ολοσχερούς απαισιοδοξίας!
Θεέ μου! Φωνάζεις από μέσα σου και έξω σου. Γιατί δεν προχωράνε με γρήγορες ταχύτητες; Γιατί δεν διεκπεραιώνουν και εφαρμόζουν τα αυτονόητα; Από χαζομάρα; Από τεμπελιά; Από ιδεοληψία; Από ανικανότητα; Από ερασιτεχνισμό; Από ασυγκράτητο σαδισμό; Από σχέδιο συνωμοτικό; Ο,τι και να είναι, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Ολοι -κυρίως οι φτωχοί- όμηροι των υπουργών!

Τα παραδείγματα πολλά. Ακόμη να ολοκληρωθεί το τσεκάρισμα των ονομάτων και των χρηματικών ποσών από τη λίστα Λαγκάρντ. Προφανώς, είτε και αυτοί οι «αριστεροί» στη διαπλοκή. Είτε από ατελείωτη γραφειοκρατία ελληνική. Είτε από αδιαφορία «αριστερή». Ετσι κι αλλιώς, η κατάληξη φρικτή. Χαμένο το ταμείο, χαμένοι κι εμείς!

Ακόμη να γίνουν αυστηροί οι νόμοι για τη φοροδιαφυγή. Το πάρτυ ξέφρενο, μοναδικό. Κι όμως, δεν σφραγίζουν κάθε επιχείρηση και κάθε μαγαζί. Τουλάχιστον για έναν μήνα. Κι όμως, οι έλεγχοι με το σταγονόμετρο. Μα καλά, γιατί δεν μισθώνουν ξένη εταιρεία να εισπράξουν τριπλάσια απ' όσα εισπράττουν τώρα; Το κάνουν από αλληλεγγύη προς τους ξεχαρβαλωμένους μηχανισμούς; Επίτηδες; Μα, τόσο δύσκολο είναι; Κι όμως, όλοι οι επαΐοντες ισχυρίζονται ότι υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Τίποτε αυτοί... Ακρα του τάφου σιωπή!
Ακόμη να νομοθετήσουν τα προαπαιτούμενα για την είσπραξη της δεύτερης δόσης. Ακόμη να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα.

Ακόμη να ανοίξουν τα επαγγέλματα. Ακόμη να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή κανονικότητα. Ακόμη το σκέφτονται. Πάλι τα ίδια. Πάλι τα μαντάτα είναι δυσάρεστα. Πάλι μαύρη τρύπα στα έσοδα. Πάλι κρύος ιδρώτας. Πάλι στο βάθος το ικρίωμα!
Και αφού οι φόροι είναι αφόρητοι. Αφού με τόσο μεγάλους φόρους αναγκάζουν τους πάντες να επιδίδονται στο σπορ της φοροδιαφυγής. Αφού τα έσοδα είναι λιγότερα. Τότε γιατί δεν τους μειώνουν; Γιατί δεν δημιουργούν, έτσι, ένα καλύτερο περιβάλλον; Γιατί δεν τα αλλάζουν όλα ώστε να γίνει ελκυστική η Ψωροκώσταινα; Γιατί;

Και αφού η ψαλίδα ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Κυριάκο μεγαλώνει. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει, τότε γιατί δεν παίρνει μέτρα; Γιατί δεν φουλάρει τη μηχανή; Γιατί δεν αλλάζει τους αμετανόητους υπουργούς του; Μπας και δεν αντιλαμβάνεται ότι με την τακτική τού «βλέπουμε και κάνουμε» θα χάσει την εξουσία και θα βρεθεί να μετράει κουκιά κάτω από το όριο του 20%; Μπας και είναι αυτοκτονικός; Αδιανόητο κι αυτό!

Και αφού το ευρωπαϊκό διευθυντήριο μας έχει πάρει χαμπάρι. Αφού μας έχει καταλάβει. Κάθε φορά ναι μεν υπογράφουμε, αλλά στην πράξη ελάχιστα εφαρμόζουμε από αυτά που συμφωνήσαμε. Αφού οι ξένοι δανειστές έχουν τη χειρότερη εικόνα για την Ελλάδα και για κάθε κόμμα που έχει κυβερνήσει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αφού συμβαίνουν όλα αυτά, τότε γιατί ο Τσίπρας και η ομάδα του εξακολουθούν να πορεύονται με την ίδια τριτοκοσμική μπαμπεσιά;
Ολα αυτά που για όλους εμάς θεωρούνται «κοινός τόπος» και «πράγματα αυτονόητα και απλά», προφανώς από τους τάχα μου «αριστερούς» εκλαμβάνονται περίεργα, αντιλαϊκά και εξωφρενικά!

Κάπως έτσι ο «μέσος» πολίτης αυτής της κατεστραμμένης χώρας έχει απολέσει κάθε ίχνος αισιοδοξίας και ελπίδας. Και αναρωτιέσαι. Μπας και μας θέλουν τόσο απελπισμένους, τόσο κουρασμένους, τόσο αηδιασμένους; Μπας και το κάνουν επίτηδες; Μπας και τους συμφέρει προκειμένου στο τέλος να τα εκποιήσουν όλα για μισό καρβέλι ψωμί; Μπας και αποφάσισαν να τα παρατήσουν; Ο,τι και να συμβαίνει, το συμπέρασμα είναι ένα: το μοναδικό ορατό γεωγραφικό σημείο μπροστά μας είναι η Βενεζουέλα!


Άρθρο:Δ.Δανίκας
Πηγή:"Πρώτο Θέμα"
.
Bookmark and Share