Καμμένος: Δεν θα συμφωνήσουμε σε τίποτα για τα Θρησκευτικά αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει η Ιεραρχία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Καμμένος: Δεν θα συμφωνήσουμε σε τίποτα για τα Θρησκευτικά αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει η Ιεραρχία

Νέο γύρο ενδοκυβερνητικής κρίσης φαίνεται ότι πυροδοτεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και για το θέμα των Θρησκευτικών, το μεσημέρι της Τετάρτης εμφανίστηκε κάθετος ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας».


«Σας διαβεβαιώ ότι και ο...πρωθυπουργός δεν θέλει με κανένενα τρόπο - και δεν μπορεί - να αποκοπεί η ορθοδοξία από τη διδασκαλία και την κοινωνία» είπε ο υπουργός Άμυνας στον κ. Ιερώνυμο.

Παράλληλα «κάρφωσε» - χωρίς να κατονομάσει - τον Νίκο Φίλη χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» αυτά που ειπώθηκαν. «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε αντίσταση εκ μέρους της Εκκλησίας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Απο την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «στο συγκεκριμένο θέμα θα μας βοηθούσε πολύ να πάρουμε ως παράδειγμα τη Γερμανία που τα έχει λύσει αυτά τα ζητήματα με ωραιό τρόπο».

Παράλληλα όμως αναρωτήθηκε με νόημα: «Αν δεν έχει λόγο η Εκκλησία για τα θρησκευτικά ποιος έχει λόγο;».

«Πρέπει να συνεργαστούμε και οι δύο πλευρές από μηδενική βάση για το καλό του λαού» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.
Bookmark and Share