Περισσότερα τανκ και άρματα έστειλε η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Περισσότερα τανκ και άρματα έστειλε η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας

  • Περισσότερα τανκ και θωρακισμένα οχήματα έστειλε η Τουρκία ως ενισχύσεις στις δυνάμεις της που ήδη επιχειρούν στο έδαφος της Συρίας, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Παράλληλα... μεγάλος αριθμός τουρκικών τανκ έχει συγκεντρωθεί κατά μήκος της τουρκο-συριακής μεθορίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στο συριακό έδαφος στα τέλη Αυγούστου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που είχε ως κύριο στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, ειδικά από τη ν πόλη Τζαραμπλούς.

Ωστόσο, μετά την άμεση απελευθέρωση της Τζαραμπλούς από σύρους αντάρτες που υποστηρίζονταν από τους Τούρκους, τα τουρκικά στρατεύματα έχουν εμπλακεί σε μία σειρά συγκρούσεων με κούρδους αντάρτες που επίσης επιχειρούν στην περιοχή.

Η τουρκική κυβέρνηση πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά τις έντονες υποψίες ότι κρυφός στόχος της «Ασπίδα του Ευφράτη» είναι να εμποδιστεί η επέλαση των κούρδων ανταρτών και δυτικά του μεγάλου ποταμού.

Οι εν λόγω συγκρούσεις έχουν προκαλέσει την ενόχληση των ΗΠΑ, που βλέπουν δύο συμμάχους τους να μάχονται μεταξύ τους αντί να διώκουν το ISIS.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτεί τη δημιουργία κουρδικού κρατιδίου στην περιοχή, ειδικά κοντά στα σύνορά της με τη Συρία.

Χθες Τετάρτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ και ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν κατέστησαν σαφές ότι, παρά τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον, δεν πρόκειται να υπάρξει εκεχειρία με τους κούρδους αντάρτες στην περιοχή, τους οποίους κατηγορεί ότι αποτελούν τρομοκρατική επέκταση του PKK.
Bookmark and Share