Κοινές ναυτικές ασκήσεις από Κίνα και Ρωσία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινές ναυτικές ασκήσεις από Κίνα και Ρωσία.

  • Στα ήδη... ταραγμένα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, Κίνα και Ρωσία ξεκίνησαν χθες ναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, διάρκειας 8 ημερών.


Στις ασκήσεις, με την ονομασία «Joint Sea-2016», θα λάβουν μέρος πλοία επιφανείας διαφόρων τύπων, υποβρύχια... αεροσκάφη διαφόρων τύπων, ελικόπτερα που θα επιχειρούν από πλοία, καθώς επίσης δυνάμεις πεζοναυτών, όπως ενημέρωσε η κινεζική πλευρά. Θα εκτελεστούν σενάρια στον τομέα των ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), καθώς επίσης αποβατική ενέργεια για την κατάληψη νήσου.
Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε μια περίοδο κατά την οποία η ένταση στην περιοχή για τα υπό αμφισβήτηση ύδατα έχει κλιμακωθεί, ιδιαίτερα μετά την απόφαση δικαστηρίου στη Χάγη σε βάρος της Κίνας με το σκεπτικό ότι δεν κατέχει ιστορικά δικαιώματα στη Νότια Σινική Θάλασσα. Η Κίνα αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία και απέρριψε την απόφαση.
Η στήριξη
Η Ρωσία στηρίζει τη στάση της Κίνας στο θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας και είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε παρέμβαση τρίτων, δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο των G20 στην Κίνα. Ο έλεγχος της Νότιας Σινικής Θάλασσας είναι το πιο αμφιλεγόμενο και εκρηκτικό διπλωματικό ζήτημα στην ανατολική Ασία, με την Κίνα να εδραιώνει την κυριαρχία της πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές που εκτείνονται σε 3,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, την ώρα όμως που τμήματα των περιοχών αυτών διεκδικούνται από το Βιετνάμ, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία, το Μπρουνέι, τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία. Η Ουάσιγκτον συμμετέχει ενεργά, υποστηρίζοντας θέσεις κατά της Κίνας και διεξάγοντας στρατιωτικές περιπόλους.
Bookmark and Share