Υπόθεση Καρέλι: "Δεν πέθανε από τα βασανιστήρια" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Υπόθεση Καρέλι: "Δεν πέθανε από τα βασανιστήρια"

  • Επαναλήφθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κι έπειτα από διακοπή ενάμιση μήνα, λόγω της θερινής περιόδου, η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας που κάθονται στο εδώλιο για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, τον οποίο κατηγορούνται ότι υπέβαλαν σε βασανιστήρια προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η ακροαματική... διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του Μηνά Γεωργιάδη, εκ των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στον 42χρονο Αλβανό και συνέταξαν το πόρισμα, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τα χτυπήματα που εντοπίστηκαν στο άψυχο κορμί του Ιλ. Καρέλι δεν συνδέονται με το θάνατό του. «Ο θάνατος του κρατούμενου δεν ήταν αποτέλεσμα των κακώσεων» ανέφερε, ενώ ερωτηθείς για το κάταγμα στο στέρνο του νεκρού, είπε ότι δεν φάνηκε να έχει προκληθεί από κάποια βίαιη ενέργεια.

Ο ιατροδικαστής στάθηκε στο ιατρικό ιστορικό του Αλβανού κρατούμενου και ειδικότερα στα ευρήματα στεφανιαίας νόσου, που σε συνδυασμό με το στρες που του προκάλεσαν τα προηγούμενα γεγονότα δεν αποκλείεται να επέφεραν το θάνατό του.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την εξέταση της ανακρίτριας που έλαβε την απολογία του 42χρονου στην Άμφισσα, λίγες ώρες αφότου δολοφόνησε τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη, καθώς επίσης των ιατροδικαστών που διορίστηκαν από τους κατηγορούμενους ως τεχνικοί σύμβουλοι.

Να σημειωθεί ότι στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται 13 δεσμοφύλακες, στους οποίους αποδίδεται η πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία, όπως επίσης ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας (14ος κατηγορούμενος) που αντιμετωπίζει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.
Bookmark and Share