Νέα αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος

 
  •  «Είμαι σε κίνδυνο στον Κορυδαλλό, είμαι αθώος», είπε στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός..


Νέο αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβάλλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο - κάθειρξη 20 ετών για τα...εξοπλιστικά - υπέβαλλε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. «Δεν υπάρχει πλέον καμία ασφάλεια στις φυλακές» είπε, μεταξύ άλλων σε τοποθέτησή του στη δίκη ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, Α. Τζοχατζόπουλος ανέφερε ότι είναι παντελώς αθώος και ότι τίποτα δεν τον αφορά απ' όσα έχουν ειπωθεί εις βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίες από τα εξοπλιστικά.

Επιπλέον, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ και παρ´ολίγον αρχηγός του κόμματος, κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τις οποίες χαρακτήρισε ανεξέλεγκτες. «Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει, δεν υπάρχουν συνθήκες κράτησης για συγκεκριμένους κρατούμενους, ενώ αντίθετα επιλεκτική μεταχείριση υπάρχει για άλλους... Υπάρχει κακομεταχείριση... Μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και οι ζωές τους. Είναι σε κίνδυνο η δική μου ασφάλεια», είπε.

Πρόεδρος: Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βγείτε ποίος είναι για εσάς...;

Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια... Ζω κάτω από συνθήκες μειωμένης ασφάλειας...

Νωρίτερα, ο συνήγορος του πρώην υπουργού, κ. Ι. Παγορόπουλος ζήτησε από τους δικαστές να επιτρέψουν στον κατηγορούμενο να βρεθεί εκτός φυλακής και «να ζήσει λίγο τον 9χρονο γιο του», ο οποίος όπως σημείωσε ο συνήγορος «θυμάται μόνο τον πατέρα του πίσω από τα κάγκελα».

Η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση των εξοπλιστικών ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έχει φτάσει πλέον σε κρίσιμο σημείο καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και από την επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν σήμερα η κόρη του πρώην υπουργού κ. Αρετή Τσοχατζόπούλου, όπως και η σύζυγος του κ. Βίκυ Σταμάτη. Αμφότερες είναι κατηγορούμενες για την υπόθεση των εξοπλιστικών, πλην όμως βρίσκονται εκτός φυλακής, καθώς η εκτέλεση των ποινών κάθειρξης που τους επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό έχει ανασταλεί.

Τώρα, ο κ. Παγορόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο την αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους ή με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι), επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει υποβληθεί ήδη σε δυο εγχειρήσεις στα μάτια του για καταρράκτη.

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος διατρέχει το 70ο έτος της ηλικίας του, έχει διάφορα σοβαρά θέματα με την ηλικία του. Έχει φτάσει στο σημείο εκείνο όπου οι σωματικές αντοχές του, τον εγκαταλειπουν», ανέφερε ο συνήγορος και προσέθεσε: «Υπήρξαμε όλοι μάρτυρες επεισοδίων που έλαβαν χώρα μέσα στη φυλακή.... Αν το δικαστήριο σας εκδώσει απόφαση αρκετούς μήνες μετά θα έχουμε ως αποτέλεσμα να διακυβεύεται και το θέμα της ζωής του».

Ακόμη ο συνήγορος ανέφερε ότι ο Α. Τσοχατόπουλος έχει μόνιμη διαμονή, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ούτε ύποπτος φυγής καθώς δεν μπορεί να βγει από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτός. «Ο Τσοχατζόπουλος δεν θα ξαναγίνει υπουργός για να ξεπλύνει όπως τον κατηγορείται χρήματα...», είπε ο συνήγορος.

Ο κ. Παγορόπουλος αναφέρθηκε ακόμη και σε ιατρική γνωμάτευση (μαγνητική τομογραφία) που δείχνει «εγκεφαλική ατροφία, η οποία με τον καιρό θα χειροτερεύει». «Το συγκεκριμένο διάστημα οι αντιδράσεις του μπορεί να είναι απρόβλεπτες ...Είμαι βέβαιος ότι δεν θα θέλατε να βρεθείτε σε αυτή τη θέση όπου κάποιος μπορεί να έρθω εδώ και να σας πει ότι δεν υπάρχει. Δώστε του την ευκαιρία να ζήσει λίγο το παιδί του μόλις 9 ετών. Το παιδί του τον θυμάται μόνο πίσω από τα σίδερα της φυλακής» κατέληξε ο συνήγορος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Bookmark and Share