Στην Ολομέλεια τα εκκρεμή προαπαιτούμενα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Ολομέλεια τα εκκρεμή προαπαιτούμενα.


  • Το βράδυ η ψήφιση του νομοσχεδίου.


Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης προκειμένου να... “ξεκλειδώσει” η υποδόση των 2,8 δις ευρώ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

“Καρδιά” της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης οι διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται ότι περνούν στον έλεγχο του Υπερταμείου οι ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ.

“Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υπουργός, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών. Όπως εξήγησε ο υπουργός έτσι όπως έχει διατυπωθεί η ρύθμιση για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, προϋπόθεση για κάθε ιδιωτικοποίηση είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει πως «τέτοια γνώμη δεν θα υπάρξει”.

Κατά την διάρκεια της επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί ακόμη ένα κατεπείγον νομοσχέδιο που θα αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις και για ζητήματα Ενέργειας χωρίς πάντως να κάνει ξεκάθαρο αν θα κατατεθούν ως τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο ή σε εκείνο που θα αφορά την ΥΠΑ.
Bookmark and Share