Αμεση μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Λέσβο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αμεση μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Λέσβο.

  • Tην άμεση αναχώρηση των ασυνόδευτων παιδιών από τη Λέσβο προς την ενδοχώρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά και τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια που κατέστρεψαν ένα σημαντικό τμήμα του hotspot στη Μόρια στο νησί.


Ηδη χθες 91...ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν από το hotspot σε εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ ενώ σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν σε σύσκεψη εκπροσώπων των αρμοδίων υπουργείων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο τα παιδιά δεν θα επιστρέψουν στη Μόρια αλλά θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα εφόσον εξασφαλιστεί ότι υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται το σενάριο της μεταφοράς αριθμού προσφύγων και μεταναστών σε πλοίο στο λιμάνι του νησιού έως ότου αποκατασταθεί πλήρως το hotspot.

Σύμφωνα με τα έως τωρα στοιχεία έχουν καταστραφεί από τη φωτιά που ξέσπασε χθες 90 σκηνές και ένα κοντέινερ, τα οποία θα αντικατασταθούν άμεσα από την Υπατη Αρμοσστεία του ΟΗΕ. Μικρός αριθμός οικογενειών έχουν μεταφερθεί στον καταυλισμό που διαχειρίζονται ΜΚΟ σε συνεργασία με το δήμο στο Καρά Τεπέ.

Προτεραιότητα ανέφεραν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί η επιστροφή στην «κανονικότητα» τόσο για τους πρόσφυγες όσο και τους κατοίκους του νησιού.
Bookmark and Share