Παπανδρέου: Συνεργάζονται Καραμανλής και Τσίπρας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Παπανδρέου: Συνεργάζονται Καραμανλής και Τσίπρας..


  • «Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί καμάρι», απαντά ο Γ. Παπανδρέου στο αν υπάρχει «υπόγεια συνεργασία» του πρωθυπουργού με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
  • «Μόνο τον κ. Μητσοτάκη λυπάμαι που νομίζει ότι το κόμμα του κάνει αντιπολίτευση», συμπληρώνει.

Η Δικαιοσύνη είναι «τυφλωμένη» από..αγάπη στην κυβέρνηση Καραμανλή, υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σχολιάζοντας την επανεξέταση της υπόθεσης του ελλείμματος του 2009 σε συνέντευξή του στη Realnews.

«Προκαλώ την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε δικαστικό να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ και να κατηγορήσει την Επιτροπή, τη Eurostat, την ΕΛΣΤΑΤ, ότι "φούσκωσαν" το έλλειμμα. Ας το κάνουν. Ας επιμείνουν στο ψέμα τους. Έχουν προϋπηρεσία να δυσφημούν τη χώρα», υπογραμίζει.

Σε ερώτηση αν υπάρχει «υπόγεια συνεργασία» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζει: «Υπόγεια; Ελάτε τώρα... Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί καμάρι. Μόνο τον κ. Μητσοτάκη λυπάμαι που νομίζει ότι το κόμμα του κάνει αντιπολίτευση. Φτάσαμε στο σημείο υπουργοί της κυβέρνησης να τρολάρουν την ηγεσία της ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν υπερασπίζεται την «προσπάθεια» Καραμανλή ενάντια στους «νταβατζήδες»!».

Ο Γ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι δεν έχει κανένα προσωπικό θέμα με τον κ. Καραμανλή. «Είναι η πολιτική, η πρακτική του ιδίου και της παράταξής του, που όχι απλά πρέπει να καταδικάσουμε αλλά και να αποτινάξουμε ως αντίληψη. Μια πολιτική που σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, διπλασίασε το χρέος, εκτίναξε το έλλειμμα, υπονόμευσε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και καταρράκωσε διεθνώς την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας».

Το έλλειμμα του 2009 ήταν όσο έχει ψηφίσει πολλές φορές και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας στη Βουλή: πάνω από 15%, καταλήγει.

Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει σκεπτικός για τις προσπάθειες ενοποίησης της κεντροαριστεράς, ενώ σημειώνει ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.
Bookmark and Share