Ιωάννινα: Πρόσφυγες έστησαν σκηνές στην πλατεία του Κατσικά. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ιωάννινα: Πρόσφυγες έστησαν σκηνές στην πλατεία του Κατσικά.

  • Καθημερινά πλέον τα περιστατικά "ανταρσίας" των μεταναστών που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στα περισσότερα "κέντρα φιλοξενίας"..

Στην πλατεία του Κατσικά έστησαν 28 σκηνές οικογένειες προσφύγων που έφυγαν από τον χώρο φιλοξενίας, διαμαρτυρόμενοι για τις... συνθήκες διαβίωσης και ζητώντας να μεταφερθούν σε στεγασμένο χώρο.

Παράλληλα, πολλά προσφυγόπουλα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία με πλακάτ, στα οποία γράφουν: «Σώστε τα παιδιά. Όχι άλλα ψέματα».

Αργά το μεσημέρι, στους δρόμους του Κατσικά, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από τους πρόσφυγες, οι οποίοι επίμονα ζητούν μετεγκατάσταση, καθώς έρχεται χειμώνας και τις τελευταίες ημέρες, με τις καλοκαιρινές απογευματινές μπόρες, πλημμύρισε πολλές φορές το κέντρο φιλοξενίας.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τεταμένη και οι πρόσφυγες, με ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει σε διάφορα σημεία του χώρου, ζητούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και άνοιγμα των συνόρων.

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τον υπεύθυνο του καταυλισμού, Φίλιππο Φίλιου, με θέμα την τοποθέτηση των 80 εργαζομένων που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις δομές. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Φίλιος ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων στη παλιά παιδόπολη της Αγίας Ελένης, όπου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μεταφερθούν πρόσφυγες.

Πυρκαγιά σε καταυλισμό προσφύγων στην Κω


Πυρκαγιά σε κοντέινερ που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στο Πυλί της Κω, εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σήμερα το μεσημέρι, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί, χάρις στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ που ήταν κλειστό, αφού εκείνη την ώρα η οικογένεια που διέμενε σε αυτό απουσίαζε και επεκτάθηκε στο διπλανό, όπου διέμενε άλλη οικογένεια, η οποία για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού.
Bookmark and Share