Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας στο δήμο Θεσσαλονίκης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας στο δήμο Θεσσαλονίκης.

  • Με στόχο να συνδράμουν τη δημοτική αρχή στην κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της πόλης πέντε στελέχη της Τράπεζας έφτασαν στην πόλη.

Πενταμελές κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, αποτελούμενο από υψηλόβαθμα στελέχη, βρίσκεται...από χθες στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να συνδράμει τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη στην κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της πόλης.

Τα στελέχη της Τράπεζας, που θα πραγματοποιήσουν διήμερες συναντήσεις στο δημαρχείο, θα παρουσιάσουν στη διοίκηση του δήμου την άποψή τους για το ποια έργα μπορούν να γίνουν κατά προτεραιότητα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα του ΕΣΠΑ αλλά και του δανείου, ύψους 37,5 εκατ. ευρώ, που επιθυμεί να λάβει ο κ.Μπουτάρης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

'Οσον αφορά το συγκεκριμένο δάνειο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο κ.Μπουτάρης αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να τους εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μικρή μείωση, της τάξης έως 5%, των δημοτικών τελών για την επόμενη χρονιά.
Bookmark and Share