Άδειασμα της κυβέρνησης από Κομισιόν στο θέμα της επιστροφή μεταναστών από Γερμανία σε Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Άδειασμα της κυβέρνησης από Κομισιόν στο θέμα της επιστροφή μεταναστών από Γερμανία σε Ελλάδα

  • "Ο κανονισμός του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες αναθεωρείται, αλλά έως ότου αυτό συμβεί, οι ελληνικές Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν τον υφιστάμενο."

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, σχετικά με την επαναπροώθηση αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στην Ελλάδα.
«Ο κανονισμός του...  Δουβλίνου είναι ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα κράτη-μέλη δεσμεύονται να συμμορφωθούν με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που ισχύει, καθώς και με όλα τα παραδοσιακά μέτρα επιβολής που η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει», είπε χαρακτηστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι έως το τέλος του Δεκεμβρίου η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στον υφιστάμενο κανονισμό του Δουβλίνου, καθώς για τη χώρα υπάρχει αναστολή του Δουβλίνου από το 2011. «Η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στα πρότυπα του Δουβλίνου και να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του συστήματος», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τους επόμενους μήνες η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει έκθεση προόδου για το πού βρισκόμαστε σε αυτό το ζήτημα.
Εξάλλου, υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει στείλει επιστολές στα κράτη μέλη της ΕΕ, ζητώντας να επιταχύνουν την απορρόφηση των προσφύγων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν δικαίωμα μετεγκατάστασης.
H κ. Mπερτό παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και συμπλήρωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου μετεγκαταστάθηκαν 40 πρόσφυγες από την Ελλάδα στη Φινλανδία και τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν μετεγκαταστάσεις προς τη Γαλλία και την Κύπρο.
Bookmark and Share