Καταγγελίες για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στον κεντρικό δήμο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελίες για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στον κεντρικό δήμο

  • Ξεπέρασαν τις εκατό οι καταγγελίες των πολιτών, μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα, όσον αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο με τα τραπεζοκαθίσματα, μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας (opengov.thessaloniki.gr) που τέθηκε σε εφαρμογή από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως...  ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του κεντρικού δήμου, Πέτρος Λεκάκης, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 fm", «δεχόμαστε πλήθος καταγγελιών από δημότες μέσω των διαδικτυακών μας υπηρεσιών, στις οποίες απαντάμε και προχωράμε στους απαραίτητους ελέγχους. Από τα τέλη Ιουλίου οι καταγγελίες έχουν ξεπεράσει τις εκατό».

Αναφορικά με τα παράπονα κατοίκων, κυρίως του ιστορικού κέντρου, για κατάληψη των ελεύθερων χώρων ο κ. Λεκάκης είπε: «Είναι ευχάριστο που ομάδες συνδημοτών συνδιοργανώνονται για να υπερασπιστούν τον ελεύθερο χώρο, την καθαριότητα, να μας τονίσουν τα κακώς κείμενα της πόλης. Θέλουμε να προχωρήσουμε σ' ένα "πάντρεμα" των επιχειρηματιών και των πεζών, προς όφελος των τελευταίων, προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των γονιών».

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα στέλνει "ραβασάκια" στους καταστηματάρχες ζητώντας τους να "συμμορφωθούν", με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να υποστηρίζει πως «πρόκειται για καταστηματάρχες που δεν έχουν βγάλει άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου. Μόλις όμως παίρνουν τις επιστολές, το 80% έρχεται να τακτοποιήσει τη διαδικασία».
Bookmark and Share