Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Χ.Σπίρτζη με εργαζόμενους του ΟΑΣΘ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Χ.Σπίρτζη με εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.


  • Σε τεταμένο κλίμα πρόκειται να γίνει η σημερινή συνάντηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και κλιμακίου του υπουργείου Υποδομών. 


Οι εργαζόμενοι απειλούν με επ' αόριστον αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης αν δεν..  βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους που είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων τους, οφειλές συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ αλλά και να τεθούν επί τάπητος οι νέες βάσεις για την πορεία του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα συνάντηση με σκοπό την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος έχει με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας προγραμματισμένη για σήμερα.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ενώ σημειώνουν πως το υπουργείο αθέτησε την συμφωνία που είχαν κάνει στα τέλη Αυγούστου οι δύο πλευρές. Τότε, είχε σταματήσει η επίσχεση που είχαν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι και είχε γίνει πρόταση από το υπουργείο να προκαταβάλλει την επιδότηση Οκτωβρίου - Νοεμβρίου, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι αμοιβές των εργαζομένων. Ακόμη, είχε αποφασιστεί το 18% των εσόδων του ΟΑΣΘ να καταβληθεί στην μισθοδοσία τους, με τους εργαζόμενους να διαμηνύουν πως το υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Μάλιστα, επισημαίνουν πως στην συνάντηση στις 8 Σεπτεμβρίου με τον κ. Σπίρτζη είχε προταθεί στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ τα χρήματα να πιστωθούν απ' ευθείας στους λογαρισμούς του αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
Bookmark and Share