"Ιανουάριο ή Φεβρουάριο το βρετανικό αίτημα για έξοδο από ΕΕ" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

"Ιανουάριο ή Φεβρουάριο το βρετανικό αίτημα για έξοδο από ΕΕ"

 ...λέει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

 Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση «κατά πάσα πιθανότητα» τον...Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2017, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι.

«Πρόκειται για θέμα που αφορά αυστηρά την πρωθυπουργό (της Βρετανίας Τερέζα Μέι) όμως, με βάση τις συζητήσεις που είχα, έχω μείνει με την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου», είπε ο Κένι ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Ντέβιντ Ντέιβις, τον Βρετανό υπουργό που είναι αρμόδιος για το θέμα του Brexit και τον υφυπουργό Βόρειας Ιρλανδίας Τζέιμς Μπρόκενσιρ.

Το συμπέρασμα του Κένι συμπίπτει με την αίσθηση που έχει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος δήλωσε την περασμένη Παρασκευή στην Μπρατισλάβα ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.

Η Τερέζα Μέι έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να ανακοινώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και επαναλαμβάνει μόνο ότι η κυβέρνησή της δεν θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας πριν από το επόμενο έτος.

Ο Κένι πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, ο Μάικλ Νούναν, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του, τον Φίλιπ Χάμοντ, για να συζητήσουν το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την ΕΕ.
Bookmark and Share