Αλληλοδιαψεύδονται… - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αλληλοδιαψεύδονται…

  • Άλλα λέει περί του ασυμβίβαστου καναλάρχη-εργολάβου ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, και άλλα, εντελώς… αντίθετα, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτυών, Χρήστος Σπίρτζης.


Ο πρώτος... υποστήριξε χθες ότι «πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη και κάποιου επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις», απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στο πολυνομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου 2016, καταργήθηκαν οι τελευταίες διατάξεις του «βασικού μετόχου» της κυβέρνησης Καραμανλή που προέβλεπαν ασυμβίβαστο καναλάρχη-εργολάβου.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του κ. Κρέτσου, ο υπουργός με μια μακροσκελή και οργισμένη ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για «λάσπη» και «γελοιότητα» από «μέσα αναπαραγωγής της λάσπης», λίγο-πολύ υποστήριξε ότι το ασυμβίβαστο (αυτό που σύμφωνα με τον κ. Κρέτσο δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη) «όχι μόνο ποτέ δεν καταργήθηκε αλλά μνημονεύεται ρητώς στον Νόμο και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών».

Ο Χ. Σπίρτζης δήλωσε μάλιστα εμφατικά: «Με βάση τη νομοθεσία που η Κυβέρνηση περιφρουρεί και εφαρμόζει στη διακήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών είναι και θα παραμείνει – όσο κι αν λυσσάνε και φωνάζουν - ασυμβίβαστη η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης Μέσων Ενημέρωσης, με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης, που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις (έργα και προμήθειες)».

Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Η αναγνώριση εκ μέρους του κ. Κρέτσου της κατάργησης του ασυμβίβαστου ή η διάψευση εκ μέρους του υπουργού;
Bookmark and Share