Τί έδειξαν οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας καφετέριες και μπαρ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τί έδειξαν οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας καφετέριες και μπαρ.

  • Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο... πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν κατά το χρονικό διάστημα 07 έως 11 Σεπτεμβρίου 2016, μεγάλο αριθμό ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, για την εφαρμογή της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν συνολικά σε (14) καταστήματα παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

Στην περιοχή της Αττικής
· Σε καφετέρια, η μη έκδοση (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθη επίσης να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
· Σε σνακ-μπαρ, η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και (7) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
· Σε καφέ-μπαρ, κατελήφθησαν να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε μπαρ, δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης
· Σε βιοτεχνία γυναικείων ενδυμάτων, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ-μπουγάτσα, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε αναψυκτήριο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφενείο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια-μπαρ, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και (7) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια-μπαρ, η μη έκδοση (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, κατελήφθησαν επίσης να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι, χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια-καφενείο, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Bookmark and Share