Die Welt: Ούτε στο ελάχιστο δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Die Welt: Ούτε στο ελάχιστο δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα...

  • Παρά το ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ξένες επενδύσεις, οι προϋποθέσεις δεν έχουν βελτιωθεί ούτε και κατά το έβδομο συναπτό έτος της κρίσης. 

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, αναφέροντας ως παράδειγμα τη γερμανική εταιρεία... Nordex που ειδικεύεται στις ανεμογεννήτριες.
Πριν από δέκα και πλέον χρόνια η Nordex κατασκεύασε στην Ελλάδα την πρώτη μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Για να αναγκαστεί στη συνέχεια να την ξεμοντάρει και να την στήσει πιο πέρα, επειδή κάποιος βοσκός επικαλέσθηκε όχι την ιδιοκτησία, αλλά τη μακρά χρήση του αγρού.
Ο μάνατζερ της Nordex Νόρμπερτ Ντβένγκερ πιστεύει ότι όσον αφορά τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από την εποχή της ιστορίας με τον βοσκό.
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι θύμα της γραφειοκρατίας της», δηλώνει στην εφημερίδα, στον τομέα της φορολογίας, στη χρηματοδότηση πρότζεκτ, στη χορήγηση οικοδομικών αδειών ή στη νομική ασφάλεια για τις επιχειρήσεις.
Ο Ντβένγκερ συμμετείχε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού υπ. Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Αθήνα για την αναθέρμανση των επενδύσεων στην Ελλάδα.
Από το ταξίδι αυτό οι 200 μάνατζερ που πήραν μέρος θυμούνται περισσότερο τη συζήτηση για τον αν ένας βουλευτής του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος έβρισε ή όχι έναν Έλληνα φωτογράφο, παρά τη βούληση των Ελλήνων πολιτικών να πάρουν τα μέτρα που θα διευκόλυναν τις ξένες επενδύσεις στην πατρίδα τους.
Όσο για τη Nordex ειδικά, έκλεισε μεν τα συμβόλαια για δύο νέα αιολικά πάρκα στην Αττική.
Υπό την προϋπόθεση ότι τα σχέδια δεν θα ανατραπούν από την ελληνική γραφειοκρατία ή από κάποιον βοσκό, καταλήγει η Welt.
Bookmark and Share