Το πρώτο drone με δύο ρομποτικά «χέρια» παρουσίασε ιαπωνική εταιρεία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρώτο drone με δύο ρομποτικά «χέρια» παρουσίασε ιαπωνική εταιρεία.



  • Η ιαπωνική εταιρεία Prodrone κυκλοφόρησε το πρώτο στον κόσμο, όπως αναφέρει, μεγάλου μεγέθους drone στον κόσμο το οποίο φέρει δύο ρομποτικούς βραχίονες, οι οποίοι του επιτρέπουν να μεταφέρει βαριά αντικείμενα και να πραγματοποιεί πολύπλοκες εργασίες.


Το PD6B-AW-ARM έχει βάρος... 20 κιλών και μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μέχρι και 10 κιλών. Είναι σε θέση να πετά για 30 λεπτά, με μέγιστη ταχύτητα πτήσης προς τα εμπρός τα 60 χλμ. ανά ώρα, ενώ έχει μέγιστο υψόμετρο λειτουργίας τα 5.000 μέτρα.
Οι δύο τηλεκατευθυνόμενοι, πέντε αξόνων, ρομποτικοί βραχίονές του μπορούν να πιάνουν αντικείμενα διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, καθώς και να κάνουν διάφορες εργασίες, όπως το να πατούν διακόπτες, να κόβουν καλώδια κτλ. Επίσης, το drone είναι ειδικά σχεδιασμένο για δραστηριότητες που είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους, όπως η ανάκτηση επικίνδυνων υλικών και αντικειμένων σε μεγάλα υψόμετρα.
Η εταιρεία υποστηρίζει πως η αγορά των βιομηχανικών, αλλά και των πιο απλών, «καταναλωτικών» drones επικεντρώνεται στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών κυρίως για σκοπούς φωτογραφίσεων, βίντεο, χαρτογράφησης κλπ, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά αεροσκαφών που μπορούν να σηκώνουν και να μεταφέρουν αντικείμενα. Σκοπός της για το μέλλον είναι η ανάπτυξη και παραγωγή πιο «προσανατολισμένων σε εργασίες» drones.
Το PD6B-AW-ARM παρουσιάστηκε στο InterDrone Show στο Λας Βέγκας, ωστόσο δεν έγινε γνωστή η τιμή του.
Bookmark and Share