H Lidl πάει... Αμερική - Ευκαιρία για ελληνικά προϊόντα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

H Lidl πάει... Αμερική - Ευκαιρία για ελληνικά προϊόντα.

  • Eνόψει της λειτουργίας της γνωστής αλυσίδας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, βρίσκεται σε συζητήσεις με στόχο την πώληση ελληνικών κωδικών. 
  • Στόχος η έναρξη λειτουργίας να πραγματοποιηθεί το 2018.


Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και μεταποιητών θα διατίθενται σύντομα στην αμερικανική αγορά και... συγκεκριμένα στα ράφια της Lidl Ηνωμένων Πολιτειών.

Eιδικότερα, ενόψει της λειτουργίας της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Αμερική, η Lidl Hellas βρίσκεται σε συζητήσεις με στόχο την πώληση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ελληνικών κωδικών.

Στόχος είναι η έναρξη λειτουργίας της Lidl στην Αμερική να πραγματοποιηθεί το 2018, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει ένα δίκτυο με διψήφιο αριθμό καταστημάτων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν από την Lidl Hellas, 55 Έλληνες προμηθευτές που εξάγουν τουλάχιστον 150 προϊόντα (όπως κρητικό Ελαιόλαδο , παστέλι, χαλβά, Γραβιέρα ΠΟΠ Κρήτης, κ.α.) θα έχουν την δυνατότητα να διαπραγματευτούν νέες συμφωνίες με την αμερικάνικη θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής.
Στην Ελλάδα
Στην εσωτερική αγορά, η Lidl "επενδύει" σημαντικά στα ελληνικά προϊόντα, επιδιώκοντας την αύξηση του χαρτοφυλακίου των συνεργασιών της με Έλληνες προμηθευτές.

Σήμερα η εταιρεία, συνεργάζεται με 3.321 Έλληνες προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, αλλά και με περισσότερους από 230 εγχώριους προμηθευτές σχετικά με την παροχή προϊόντων μόνιμης γκάμας.
Ταυτόχρονα, στην κατηγορία των νωπών οπωροκηπευτικών η αλυσίδα συνεργάζεται με 81 προμηθευτές, εκ των οποίων οι 17 είναι συνεταιρισμοί.
Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από το 80% του τζίρου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών προέρχεται από Έλληνες προμηθευτές, με τους συνολικούς κωδικούς φρούτων και λαχανικών να υπερβαίνουν τους 100, σύμφωνα με στελέχη της Lidl Hellas.
Στο πλαίσιο αυτό, η αλυσίδα συνεργάζεται, από το 1999, με τον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, με τη συνεργασία να έχει ισχυροποιηθεί από το 2007.
Σημειώνεται ότι ο συνεταιρισμός που φέτος έκλεισε τα 100 χρόνια λειτουργίας, αριθμεί 677 μέλη καλύπτοντας το 98% της παραγωγής μήλων της περιοχής, ήτοι 12-15 χιλ. τόνους ετησίως.

Εκτός από τα μήλα, ο Συνεταιρισμός, που παράγει περίπου 200 τόνους αχλάδια, 100 τόνους ακτινίδια και 150 τόνους κάστανα, εμφανίζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα: το 10-30% του όγκου κατευθύνεται σε αγορές της Μ. Ανατολής και των Βαλκανίων.
Ο συνεταιρισμός που έχει τζίρο 15 εκατ. ευρώ σχεδιάζει την επέκταση των εγκαταστάσεών του και τη διεύρυνσης της προϊοντικής γκάμας του με τη δημιουργία αποξηραμένων chips μήλου και χυμού μήλου.
Bookmark and Share