HΠΑ: Οργιάζει η φημολογία ενώ η Χίλαρι δηλώνει «καλύτερα» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

HΠΑ: Οργιάζει η φημολογία ενώ η Χίλαρι δηλώνει «καλύτερα»

  • Με την περιπέτεια της υγείας της να κεφαλαιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από το αντίπαλο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, η Χίλαρι Κλίντον σε τηλεφωνική της συνέντευξη δηλώνει ότι είναι «πολύ καλύτερα» και ανυπόμονη να επιστρέψει στην προεκλογική καμπάνια, δύο ημέρες μετά την εμφάνισή της σε εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου προκαλώντας όργιο φημών..

Σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο CNN η υποψήφια των δημοκρατικών δήλωσε ότι δεν είχε... αποκαλύψει τη διάγνωση περί πνευμονίας καθώς «δεν θεωρούσε ότι θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα» ενώ πρόσθεσε ότι είχε αγνοήσει τη «σοφή» συμβουλή του γιατρού της να ξεκουραστεί για πέντε ημέρες. Η επιστροφή αναμένεται να γίνει «μέσα στις επόμενες δύο ημέρες».
Η 68χρονη Κλίντον δήλωσε ότι είχε παρόμοια επεισόδια με την υγεία της, άλλες δύο φορές. «Μπορώ να θυμηθώ δύο φορές. Είναι κάτι που έχει συμβεί ελάχιστες φορές στη ζωή μου. Είμαι ενήμερη γι' αυτό και μπορώ να το αντιμετωπίσω», πρόσθεσε.
Επιπλέον, μέσω Twitter, δήλωσε ανυπόμονη να επιστρέψει στον προεκλογικό της αγώνα ενώ ευχαρίστησε όσους της συμπαραστάθηκαν.

Την ίδια ώρα το προεκλογικό της επιτελείο παραδεχόταν με ένα tweet τον κακό χειρισμό της υπόθεσης: «Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα χθες», έγραψε η επικεφαλής επικοινωνίας της Κλίντον, Τζένιφερ Παλμιέρι, σε ερωτήσεις δημοκρατικών για το κατά πόσο διαφανής σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι είναι η προεκλογική της καμπάνια.

«Γίνεται φανερό εκ των υστέρων ότι θα μπορούσαμε να χειριστούμε την κατάσταση καλύτερα, δημοσιοποιώντας την κατάσταση της υγείας της, νωρίτερα», δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Κλίντον Μπράιαν Φάλον στο MSNBC.
Τόσο η Κλίντον, όσο και ο 70χρονος Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, δηλώνουν την πρόθεσή τους να δημοσιοποιήσουν περισσότερα για την κατάσταση της υγείας τους τις επόμενες ημέρες. Οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο προεδρικών υποψηφίων βρίσκονται στην τελική ευθεία, με δεδομένη τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις 8 Νοεμβρίου.
Όργιο φημών
Εδώ και πολλά χρόνια, η κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον αποτελεί αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων και έχουν γίνει χιλιάδες αναρτήσεις σε παρακμιακές ιστοσελίδες –τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι διαβάζει. Από την Κυριακή, όμως, η κατάσταση της υγείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ, αλλάζοντας τις πολιτικές ισορροπίες μερικούς μόλις μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η κατάρρευση της Χίλαρι την Κυριακή έδωσε νέα… ώθηση στα σενάρια των συνωμοσιολόγων, με το Twitter να παίρνει φωτιά και χιλιάδες χρήστες να αναπαράγουν την «είδηση» ότι η Κλίντον χρησιμοποιεί σωσία και είτε έχει πεθάνει είτε είναι βαριά άρρωστη.
Σύμφωνα με το περιοδικό Time, η αποκάλυψη ότι η Κλίντον πάσχει από πνευμονία αναμένεται να πλήξει την προεκλογική καμπάνια της πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας. Και αυτό όχι γιατί η κ. Κλίντον είναι άρρωστη και παρόλα αυτά συνέχισε την προεκλογική της εκστρατεία αλλά επειδή το έκρυψε και δεν ήταν ειλικρινής με τους υποστηρικτές της.
Κάποιοι βέβαια, περισσότεροι δύσπιστοι, κυκλοφορούν θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες, μετά τη λιποθυμία της, η υποψήφια αντικαταστάθηκε από... σωσία.


Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ εξετάζονται οι επιλογές σε περίπτωση που η κατάσταση της υγείας δεν επιτρέψει στην Χίλαρι να συνεχίσει τον προεκλογικό της αγώνα.
Η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει έναν υποψήφιο που πέθανε ή εγκατέλειψε την κούρσα και να συνεχίσουν κανονικά την εκστρατεία τους. Η αντικατάσταση μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση σε ένα πρόσωπο ή να αντιγράψουν το σύστημα των Ρεπουμπλικάνων και να κάνουν ψηφοφορία μεταξύ των αντιπροσώπων των πολιτειών.
Οι Δημοκρατικοί μπορούν ακόμη να επιλέξουν τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος όμως είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει εκστρατεία, αλλά δεν έχει πει ποτέ ανοιχτά και ευθέως ότι δεν θέλει να γίνει Πρόεδρος.
Στην Αμερική, όμως, υπάρχει μια πολιτική παράδοση για αναβάθμιση των συζύγων των πολιτικών μετά από έναν απρόσμενο θάνατο. Ο Μπιλ Κλίντον, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Ετσι, αν κάποιος από την οικογένεια κληθεί να πάρει το χρίσμα, αυτή θα είναι η κόρη τους, Τσέλσι, η οποία είναι 36 ετών και πληροί το ηλικιακό όριο του Συντάγματος για να γίνει Πρόεδρος.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πάντως, ότι στις περισσότερες πολιτείες έχει παρέλθει η ημερομηνία για την κατάθεση ανεξάρτητων υποψηφίων.

Πηγές: CNN, Guardian, ΑΠΕ - ΜΠΕ
Bookmark and Share