Το μωρό στο εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana... μεγάλωσε. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Το μωρό στο εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana... μεγάλωσε.


  • Θυμάστε το μωρό στο εξώφυλλο του «Nevermind» των Nirvana; Φυσικά και ναι. Αυτό το μωρό μεγάλωσε και για να γιορτάσει την 25η επέτειο από την ημερομηνία που κυκλοφόρησε το άλμπουμ, πόζαρε για άλλη μία φορά, κάτω από το νερό κυνηγώντας ένα δολάριο...


Ο Σπένσερ Έλντεν ήταν το μωρό που...εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ που πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, 25 χρόνια από την ημερομηνία που βγήκε σε κυκλοφορία, ο ίδιος εμφανίζεται σε μία νέα φωτογράφηση με τον φωτογράφο Τζον Τσαπλ, την οποία κάλυψε η New York Post.

To 1991, ο Έλντεν ήταν μόλις μερικών μηνών, όταν οι γονείς του έλαβαν μία κλήση από τον φωτογράφο υποβρύχιων λήψεων, Κιρκ Γουέντλ, που τους ρώτησε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μωρό τους, σε μια φωτογράφηση για το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας με το όνομα Nirvana. Σύμφωνα με τον πατέρα του μιρκού, η οικογένεια πήρε 200 δολάρια για την φωτογράφηση.

H Geffen Records είχε μια συγκεκριμένη εικόνα στο νου της και ζήτησε από τον φωτογράφο να τραβήξει τον Έλντεν να κολυμπά κάτω από το νερό, προσπαθώντας να πιάσει ένα δολάριο που κρεμόταν από ένα αγκίστρι.

Ο Γουέντλ είχε δηλώσει το 2015: «ήταν μία φοβερή ιδέα – ένα μωρό κάτω από το νερό, ανίκανο να αναπνεύσει, κυνηγά ένα χαρτονόμισμα από ένα αγκίστρι. Όταν το Nevermind έγινε μεγάλη επιτυχία, μου ζήτησαν να τραβήξω όλη την μπάντα κάτω από το νερό».
Σήμερα ο Έλντεν ζει στο Λος Άντζελες με τη μητέρα του, όπου έχει επικεντρωθεί στην «τέχνη και την καλλιέργεια της ντομάτας».

Μέχρι τώρα δεν είχε συναντήσει ποτέ κανένα από τα δύο εναπομείναντα μέλη των Nirvana, τους Dave Grohl και Krist Novoselic – οι προηγούμενες προσπάθειες επικοινωνίας ήταν ανεπιτυχείς.

Ο Grohl ερωτηθείς το 2013 από το TMZ αν είχε γνωρίσει ποτέ το μωρό από το εξώφυλλο του Nevermind είχε δηλώσει: «Ποτέ δεν τον γνώρισα. Δεν ήμασταν εκεί την ημέρα που έγινε η φωτογράφηση, επομένως δεν ξέρω. Τον είδα σε περιοδικά και άλλα τέτοια».

Πάντως, πρόσφατα, ο Σπένσερ Έλντεν εξέτασε (ανεπιτυχώς) το κατά πόσον θα μπορούσε να αναλάβει νομική δράση εναντίον της Geffen Records. «Είναι δύσκολο να μην εκνευρίζεσαι όταν ακούς για το πόσα χρήματα μπορεί να πήρα τότε. Πηγαίνω σε έναν αγώνα μπέιζμπολ και σκέφτομαι πως όλοι εκεί μέσα πιθανότατα είχαν δει τα γεννητικά μου όργανα. Νιώθω σαν να καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά μου».

Ο Έλντεν, ωστόσο έχει βγάλει κάποια χρήματα από τα 15 δευτερόλεπτα της φήμης του. Έχει αναδημιουργήσει την περίφημη φωτογραφία για την 10η επέτειο του Nevermind το 2001, την 17η το 2008 και την 20η το 2011.

«Κάθε πέντε χρόνια περίπου, κάποιος μου τηλεφωνεί και με ρωτά για το Nevermind… κι έτσι βγάζω κάποια χρήματα» είχε δηλώσει το 2013 στο περιοδικό Rolling Stone.

Πηγή: Independent
Bookmark and Share