Τηλεοπτικές άδειες: oι «έξυπνοι», οι άπειροι ...και αυτοί που τίναξαν τη μπάνκα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: oι «έξυπνοι», οι άπειροι ...και αυτοί που τίναξαν τη μπάνκα.

  • Τα μηνύματα από τις χαμηλές προσφορές Βαρδινογιάννη
  • Αυτοί που έχασαν τις άδειες αλλά έδωσαν περισσότερα από εκείνους που τις πήραν

Οι όμιλοι Αλαφούζου και Καλογρίτσα αποδείχτηκαν οι πιο έξυπνοι παίκτες στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών καθώς ενώ.. Type Your Post Summary Hereέδωσαν τα λιγότερα από την ανώτατη προσφορά Σαββίδη και Κοντομηνά έφυγαν από τον εγκλεισμό της Γενικής Γραμματείας με την άδεια στις αποσκευές τους.
Από την άλλη πλευρά είναι προφανές ότι οι όμιλοι Μαρινάκη και Κυριακού τίναξαν στην κυριολεξία τη μπάνκα στον αέρα στην τρίτη δημοπρασία όπου στην κυριολεξία επικράτησαν συνθήκες πανικού και στο ράλι της απόκτησης της άδειας ακολούθησαν οι Σαββίδης και ο Alpha που έδωσαν τα ρέστα τους με 61 εκ ευρώ αλλά δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την οικονομική ισχύ των αντιπάλων τους.
Στην τέταρτη δημοπρασία το παιχνίδι είχε κριθεί ήδη από την τρίτη δημοπρασία γεγονός που οδήγησε στην πλευρά Σαββίδη να αποσυρθεί ουσιαστικά και την ίδια στιγμή ο όμιλος Μαρινάκη να παίρνει την άδεια ουσιαστικά με την προηγούμενη προσφορά του.
Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι οι προσφορές του ομίλου Βαρδινογιάννη όπου οι δύο εταιρίες που κατέβηκαν δηλαδή το Star και ο Ανεξάρτητος Πάροχος έδωσαν αθροιστικά μόλις 31 εκ ευρώ δηλαδή 18 εκ και 13 εκ ευρώ.
Δεδομένου ότι ο όμιλος έχει παραδοσιακή συμμετοχή στα Μέσα ενημέρωσης το ύψος των προσφορών εκτιμάται ότι πρώτον καταδεικνύει ότι θεωρήθηκαν υπερβολικά μεγαλύτερα τιμήματα και δεύτερον ότι υπάρχει βεβαιότητα ότι η δημοπρασία θα καταρρεύσει δικαστικά και θα μπορέσει να λειτουργεί το Star χωρίς να αναγκαστεί να καταβάλλει τεράστια ποσά.
Σε κάθε περίπτωση προκαλεί εντύπωση το μέγεθος της προσφοράς του ομίλου Καλογρίτσα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έκανε εισαγωγή κεφαλαίων από το εξωτερικό στην τράπεζα Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες δεν θα δοθούν πριν να γίνει έλεγχος οικονομικής επάρκειας αλλά και πόθεν έσχες.

Του κ.Νίκου Καρούτζου
Bookmark and Share