Time: Η Ελλάδα παραβίασε τις κυρώσεις κατά της Μόσχας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Time: Η Ελλάδα παραβίασε τις κυρώσεις κατά της Μόσχας

  • Επέτρεψε σε Ρώσο αξιωματούχο να… προσκυνήσει.

Ο λόγος για τον... Vladislav Surkov, ο οποίος, σύμφωνα με τις πηγές του περιοδικού, βρέθηκε στον άγιο τόπο στις 27 Μαΐου 2016
Η Ελλάδα παραβίασε τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας επιτρέποντας σε συνεργάτη του Vladimir Putin να προσκυνήσει στο Άγιο Όρος, υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό Time.
Ο λόγος για τον Vladislav Surkov, ο οποίος, σύμφωνα με τις πηγές του περιοδικού, βρέθηκε στον άγιο τόπο στις 27 Μαΐου 2016, μαζί με τον κ.Putin.
Ο κ.Surkov είναι ένας από τους αξιωματούχους που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ε.Ε. έχουν απαγορεύσει να εισέρχονται στα εδάφη τους, επειδή κατηγορείται για την ενορχήστρωση της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία το 2014.
Επίσης, ο αξιωματούχους φέρεται να είναι για πάνω από μία 10ετία ένας από τους «αρχιτέκτονες» της πολίτικης του Ρώσου Προέδρου.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως μετά από σχετικά ερωτήματα της Ουάσιγκτον, η Ρωσία διαψεύδει όπως ο κ.Surkov παρευρέθηκε στο Άγιο Όρος, ενώ ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, δεν σχολίασε τις κατηγορίες.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, o πατέρας Μακάριος, ένας πολύ γνωστός κάτοικος του Αγίου Όρους που μόνασε του πριν από περίπου μισό αιώνα, επιβεβαίωσε ότι Surkov ήρθε να τον δει…
Bookmark and Share