Η Yahoo έτοιμη να επιβεβαιώσει ιστορικό hacking σε εκατομμύρια χρήστες της - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η Yahoo έτοιμη να επιβεβαιώσει ιστορικό hacking σε εκατομμύρια χρήστες της

  • Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Αύγουστο, όταν διαβόητος χάκερ είπε σε ιστοσελίδα ότι πωλούσε δεδομένα από 200 εκατομμύρια χρήστες του Yahoo από το 2012 στο Dark Web για μόλις 1.800 δολάρια.

Η Yahoo είναι έτοιμη να επιβεβαιώσει μαζική παραβίαση των δεδομένων (hacking) σε εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών της, σύμφωνα με... πηγές κοντά στην υπόθεση όπως αναφέρει ρεπορτάζ της διακεκριμένης σε θέματα τεχνολογίας δημοσιογράφου της Recode, Kara Swisher.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι η Yahoo δήλωσε ότι διερευνούσε υπόθεση παραβίασης δεδομένων, κατά την οποία χάκερ υποστήριξαν ότι έχουν πρόσβαση σε 200 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών και ότι πωλούν δεδομένα τους online. «Είναι τόσο κακό όσο ακούγεται», σχολίασε μια πηγή, «και πραγματικά ακόμα χειρότερα»

Η ανακοίνωση, που αναμένεται να βγει αυτή την εβδομάδα, είναι πιθανό να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην πώληση των βασικών δραστηριοτήτων της Yahoo - που αποτελούν το επίκεντρο του hacking - στη Verizon, συναλλαγή αξίας 4,8 δισ. δολαρίων. Το μέγεθος της οικονομικής ζημίας ενδέχεται να είναι μεγάλο δημιουργώντας πονοκέφαλο στους νέους ιδιοκτήτες. Επιπλέον οι μέτοχοι είναι πιθανό να θεωρήσουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε αναπροσαρμογή στην τιμή της συναλλαγής.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Αύγουστο, όταν διαβόητος χάκερ με τον όνομα "Peace" είπε σε ιστοσελίδα ότι πωλούσε δεδομένα από 200 εκατομμύρια χρήστες του Yahoo από το 2012 στο Dark Web (παράλληλα δίκτυα στο ίντερνετ) για μόλις πάνω από 1.800 δολάρια. Τα στοιχεία φέρεται να περιλαμβάνουν ονόματα χρηστών, αποκρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, προσωπικές πληροφορίες όπως ημερομηνίες γέννησης κλπ και άλλες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Yahoo είχε δηλώσει τότε ότι είχε «επίγνωση του ισχυρισμού» αλλά είχε αποφύγει να διευκρινίσει αν πρόκειται για νόμιμη ενέργεια, λέγοντας απλώς ότι ερευνούσε την πληροφορία. Ωστόσο δεν εξέδωσε οδηγία στους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους. Κάτι που ίσως χρειαστεί να κάνει τώρα, με πηγές γύρω από το θέμα να σχολιάζουν ότι σαν κίνηση θα είναι «πολύ μικρή, πολύ αργά».

Η επιβεβαίωση μιας τέτοιας εκτεταμένης περίπτωση hacking θα αποτελέσει ακόμα ένα ψεγάδι στο ιστορικό της CEO Marissa Mayer, διάσημο πρώην στέλεχος της Google, κατά την προεδρία της οποίας στη Yahoo τα τέσσερα τελευταία χρόνια και την αδυναμία της να μεταστρέψει την πορεία της, η επιχείρηση οδηγήθηκε τελικά σε πώληση.
Bookmark and Share