Στους 108 οι νεκροί του Μάθιου στην Αϊτή - σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Στους 108 οι νεκροί του Μάθιου στην Αϊτή - σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα

  • Ο τυφώνας Matthew έχει ενισχυθεί ξανά σε τυφώνα επιπέδου 4 και πλησιάζει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Σε δραματικά επίπεδα έχει ανέλθει ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Matthew (Μάθιου) από την...Αϊτή, τη στιγμή που ο τυφώνας πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κηρύσσει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Associated Press ο υπουργός Εσωτερικών της φτωχής χώρας, Φρανσουά Ανίκ Ζοζέφ.

Πηγές του βρετανικού Sky News αναφέρουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 136.

Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, με δεδομένο ότι ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα των καταστροφών στο νησί.

Οι καταστροφές στην Αϊτή ήταν τόσο μεγάλες που οι Αρχές υποχρεώθηκαν να αναβάλουν τις προεδρικές εκλογές, που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη Κυριακή.

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κακοκαιρία στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Matthew έχει ενισχυθεί ξανά σε τυφώνα επιπέδου 4, αφότου νωρίτερα είχε υποβαθμιστεί στο επίπεδο 3, και πλησιάζει πλέον τις ακτές των ΗΠΑ. Φέρνει μαζί του ανέμους που κινούνται με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων ανά ώρα και σφοδρές βροχοπτώσεις.

Οι Αρχές των πολιτειών της Φλόριντα και της Νότιας Καρολίνας, που αναμένεται να βρεθούν στη διαδρομή του τυφώνα, έχουν συστήσει ή διατάξει την απομάκρυνση περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων από τις παραθαλάσσιες ζώνες.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε τη Φλόριντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που θα διευκολύνει τις εκκενώσεις.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, προειδοποίησε τους κατοίκους που διστάζουν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ότι υπάρχει κίνδυνος θανάτου.

«Απλώς σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί [...] Ο χρόνος εξαντλείται», δήλωσε ο κ. Σκοτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Bookmark and Share