"Στο 20% των Ελληνοκυπρίων θα αναγνωριστεί το δικαίωμα νόμιμης διαμονής" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

"Στο 20% των Ελληνοκυπρίων θα αναγνωριστεί το δικαίωμα νόμιμης διαμονής"


  • Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε, όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ότι στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Νίκο Αναστασιάδη επιβεβαίωσαν ότι "το δικαίωμα νόμιμης διαμονής θα αναγνωριστεί στο 20% το περισσότερο σε σχέση με τους εσωτερικούς υπηκόους της τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας, σε όσους έρθουν από την άλλη (ελληνοκυπριακή) συνιστώσα πολιτεία".

 Ώστε, είπε, η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων να... μην τεθεί με κανέναν τρόπο σε κίνδυνο.
Μαζί με αυτό, σημείωσε, υπάρχει βεβαίως και το δικαίωμα διαμονής "που δεν θα περιλαμβάνει κανένα πολιτικό δικαίωμα", λέγοντας πως αυτό "είναι μια αναπόφευκτη εφαρμογή σε μια χώρα μέλος της ΕΕ".
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε και στο θέμα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, λέγοντας ότι υπήρχαν κάποια κενά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στον ελληνοκυπριακό τύπο. Όπως είπε, δεν άλλαξαν την προηγούμενη συμφωνία για 5000 αστυνομικούς της ελληνοκυπριακής συνιστώστας πολιτείας και 3100 της τουρκοκυπριακής, το οποίο αντιστοιχεί σε αναλογία 60-40%. Για τους Τουρκοκύπριους, πρόσθεσε, το σημαντικό είναι "οι μονάδες που θα φέρουν όπλα και όχι η αριθμητική ισότητα αυτών που θα είναι στα γραφεία". Συμφώνησαν, είπε, όσον αφορά στις μονάδες που θα έχουν δικαίωμα χρήσης όπλων και στην κοινή επιτροπή ερευνών να είναι μισοί-μισοί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Το 60-40 γι αυτούς που θα είναι στα γραφεία, το αποδεχθήκαμε, σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτή η αναλογία δεν αφορά όλα τα θέματα της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Bookmark and Share