Φοροκαταιγίδα 2,5 επιπλέον δισ. φέρνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Φοροκαταιγίδα 2,5 επιπλέον δισ. φέρνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού!

  • Επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ άμεσων και έμμεσων φόρων, ενσωματώνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.



Παράλληλα, 1,4 δισ. ευρω επιβαρύνσεων αναμένεται να προέλθει από την..ασφαλιστική μεταρρύθμιση, απόρροια της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Στην άμεση φορολογία οι επιβαρύνσεις θα προέλθουν από τη μείωση του αφορολόγητου στα 8.636 ευρω για τον άγαμο καθώς και τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος η οποία προβλέπει μικρές επιβαρύνσεις για εισοδήματα ως 25 χιλ. ευρω και μεγαλύτερες για εισοδήματα από 45 χιλ. ευρω και πάνω.

Τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους προβλέπεται να προέλθουν από την κατάργηση της έκπτωσης 30% και στα πολύ μικρά νησιά του Αιγαίου, την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κατά 3 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 10 λεπτά στο υγραέριο.

Προβλέπεται επίσης να αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον λεπτοκομμένο καπνό και να εισαχθεί αντίστοιχος φόρος στον καφέ και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Το φοροπακέτο του 2017 προβλέπει ακόμα την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων από το 26 στο 29% για επιχειρήσεις με κέρδη ως 50 χιλιάδες ευρω, την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% και την αύξηση της φορολόγησης μερισμάτων στο 15% από το 10%.

Εν τω μεταξύ, μέχρι την Τετάρτη η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει τα 2 εκκρεμή θέματα - του ΕΤΜΕΑΡ και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας - ώστε να εγκρίνουν το Euroworking Group και το Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου, την εκταμίευση και των τελευταίων 2,8 δισ. ευρώ που αφορούν στον πρώτο έλεγχο του προγράμματος.
Bookmark and Share