Σκουρλέτης:Κίνδυνος 4ου μνημονίου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σκουρλέτης:Κίνδυνος 4ου μνημονίου..


  • Τον κώδωνα κινδύνου για ένα τέταρτο μνημόνιο έκρουσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον.. ΑΝΤ1 ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, για αυτό και η κυβέρνηση καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

«Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει. Έχουμε μπροστά μας τρία βασικά θέματα: ποσοτική χαλάρωση, το χρέος, τα πρωτογενή ελλείμματα μετά το 2018. Αν βγουν αυτά θα έχουμε μια εκτίναξη της ελληνική οικονομίας» εκτίμησε.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο ασφαλιστικό έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση στο πλαίσιο συμβιβαστικής και επώδυνης συμφωνίας. Παραδέχθηκε δε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μια «πολιτική ήττα». Δήλωσε πάντως ότι εάν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε μέσα στο 2017 ίσως και να μπορέσει να δοθεί η 13η σύνταξη.

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός προσώπων, με ενδιαφέρει να μην υπάρχει ανασχηματισμός στο πρόγραμμά μας».

Τέλος, δήλωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων για τη ΔΕΗ, ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρέμβαση στο λογισμικό της ΔΕΗ.
Bookmark and Share