Στους 842 εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Μάθιου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Στους 842 εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Μάθιου.


  • Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του ο ισχυρότερος τυφώνας της τελευταίας δεκαετίας.
  • Δείτε συγκλονιστικά videos παρακάτω


Σε 842 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την...Αϊτή, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν αξιωματούχοι στην χώρα.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στην Φλόριντα σήμερα εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου και οι αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω διακοπές στην ηλεκτροδότηση, δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται πλησίον των ακτών του Ατλαντικού της αμερικανικής Πολιτείας προς τα βόρεια, αφού στοίχισαν την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην Αϊτή.

«Θα έχουμε περισσότερες διακοπές ρεύματος» επισήμανε ο Σκοτ, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές πλημμύρες από τον τυφώνα στην περιοχή του Τζάκσονβιλ.

«Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα έρθει... Υπάρχει ενδεχόμενο (ο τυφώνας) να μας πλήξει άμεσα και να καταγραφθούν άνεμοι ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα».

Πολλοί από τους θανάτους που προκλήθηκαν από πτώση δέντρων ή άλλα συντρίμμια. Η χώρα της Καραϊβικής έχει πληγεί περισσότερο από τον τυφώνα που κατέστρεψε περισσότερα από 3.200 σπίτια, εκτοπίζοντας 15.000 άτομα και αποδεκατίζοντας φυτείες και ζώα.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην Φλόριντα ή τις ανατολικές ακτές το βράδυ της Παρασκευής, τοπικής ώρας (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας), προτού συνεχίσει την πορεία του προς τα βόρεια παράλια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πολιτεία της Φλόριντας, αλλά και της Νότιας Καρολίνας. Με αυτή την απόφαση του προέδρου θα αποδεσμευτούν άμεσα ομοσπονδιακά μέσα για να παρασχεθεί βοήθεια στις τοπικές αρχές ενώ οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας (DHS) και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών (Fema) θα αναλάβουν τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Τμήματα της Φλόριντα, Τζόρτζια και των Καρολίνων βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Μάθιου, που αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, και ο οποίος συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα.


Οι αρχές έχουν καλέσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα παράλια για να είναι ασφαλείς.

Στο μεταξύ, η τροπική καταιγίδα Νικόλ, που πλήττει τις Βερμούδες, ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε τροπικό κυκλώνα, με ανέμους ταχύτητας 525 χιλιομέτρων την ώρα. Η Νικόλ βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα δυτικά του Μάθιου.

Παράλληλα, εργοστάσια και εταιρείες νοτιοανατολικά διέκοψαν τη λειτουργία τους μπροστά στην αδυσώπητη πορεία του τυφώνα ο οποίος απειλεί περίπου 2 εκατομμύρια τόνων ζάχαρης και δέντρων που αντιπροσωπεύουν πάνω από 90 εκατομμύρια κιβώτια εσπεριδοειδών στη Φλόριντα, βασικό παραγωγό των ΗΠΑ.

Περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα βαμβακιού κινδυνεύουν από καταρρακτώδεις βροχές στις πολιτείες Βόρειας και Νότιας Καρολίνας, όπου οι γεωργοί αγωνίζονταν ήδη να περισώσουν τις καλλιέργειές τους από τη βροχή πριν την εμφάνιση τον Μάθιου.

Η ανατολική ακτή της Φλόριντα, όπου βρίσκονται οι καλλιέργειες γκρέιπφρουτ, αναμένεται να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον τυφώνα.
Bookmark and Share