Αρχαίοι Ελληνες έφτιαξαν τον περίφημο «Πήλινο Στρατό» της Κίνας, υποστηρίζει το BBC! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αρχαίοι Ελληνες έφτιαξαν τον περίφημο «Πήλινο Στρατό» της Κίνας, υποστηρίζει το BBC!

  • Ανατρεπτικά είναι τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα καθώς οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Κίνα και η Δύση ήρθαν σε επαφή 1.500 χρόνια πριν φτάσει ο Μάρκο Πόλο στην αχανή χώρα.


Σύμφωνα με το BBC οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η... έμπνευση για τον πήλινο στρατό, που βρέθηκε σε τάφο του πρώτου αυτοκράτορα, κοντά στην σημερινή πόλη Ξιάν, προήλθαν από την αρχαία Ελλάδα.

Eκτιμούν επίσης ότι αρχαίοι Ελληνες τεχνίτες εκπαίδευσαν τους Κινέζους τον 3ο π.Χ αιώνα. Πολύ πριν δηλαδή τον 13ο αιώνα μ.Χ που έφτασε στην Κίνα ο Μάρκο Πόλο που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ο πρώτος Ευρωπαίους που ταξίδεψε εκεί.

«Εχουμε τώρα στοιχεία ότι υπήρχε στενή επαφή μεταξύ του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας και της Δύσης πριν το επίσημο άνοιγμα του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό είναι πιο νωρίς απ' ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα», λέει ο επικεφαλής αρχαιολόγος Λι Χιουτζέν του Μουσείου του Αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ.

Όπως λέει «Πιστεύουμε ότι ο Στρταός από Τερακότα, οι Ακροβάτες αλλά και μπρούτζινα αγάλματα που βρέθηκανστο σημείο ΄τα εμπνεύστηκαν από αρχαία ελληνικά γλυπτά και έργα τέχνης», λεει ο ίδιος.

Ο πήλινος στρατός της Κίνας βρέθηκε τυχαία από αγρότες το 1974. Πρόκειται για περίπου 8.000 φιγούρες στρατιωτών, αλόγων και αμαξών, φτιαγμένες από πηλό, σε φυσικό μέγεθος και καθεμιά φιγούρα είναι ξεχωριστή.

Όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε εξήγηση ούτε και παράδοση να συνδέει την κατασκευή αυτών των γιγαντιαίων αγαλμάτων.

Η εξήγηση που δίνει πλέον ο Δρ Χιουτζέν είναι ότι η επιρροή για την κατασκευή τους ήρθε εκτός Κίνας.

Βίντεο του National Geographic για τον «Πήλινο Στρατό»


.
Bookmark and Share