Blair: Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να έχει την επιλογή να αλλάξει γνώμη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Blair: Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να έχει την επιλογή να αλλάξει γνώμη..

  • Τη δυνατότητα η Μεγάλη Βρετανία να διατηρήσει τις επιλογές της για το αν θα μείνει ή αν θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι να τελειώσουν οι συζητήσεις για το Brexit με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Tony Blair, σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4.

Ο Blair που χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως καταστροφή, δήλωσε ότι...δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η παραμονή στην Ε.Ε, καθώς πλέον γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο τι θα σημαίνει το Brexit για το κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό μέλλον της χώρας. Για το λόγο αυτό θεωρεί ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν γνώμη.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα μας προσφέρουν σαν εναλλακτική και όταν μάθουμε θα πάρουμε απόφαση. Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος, είτε μέσω του κοινοβουλίου, είτε μέσω εκλογών, ίσως μέσω άλλου δημοψηφίσματος, μέσω των οποίων οι πολίτες θα εκφράσουν τη γνώμη τους».

Ο Blair, που είχε ταχθεί κατά του Brexit δήλωσε ότι η γνώμη των ατόμων που ψήφισαν είναι σεβαστή, αλλά κυρίως ψήφισαν με γνώμονα του τι δεν τους άρεσε στην ένωση. Θα πρέπει να είναι δυνατό να αλλάξουν την ετυμηγορία τους, αν ξεκαθαριστεί τι είναι η εναλλακτική που διαπραγματεύεται η Τερέζα Μέι.
Bookmark and Share