Ευρωκοινοβούλιο: Έκτακτη συζήτηση για την απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ευρωκοινοβούλιο: Έκτακτη συζήτηση για την απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ.

  • Αφορά σε Ουγγαρία,Πολωνία και Ελλάδα.

Συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο στις... 23 Νοεμβρίου, για την ανάδειξη του προβλήματος ελέγχου των ΜΜΕ, που επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χωρών, αλλά και για προτάσεις προστασίας των ανεξαρτήτων αρχών, συνδιοργανώνει η κυρία Εύα Καϊλή με συναδέλφους της Ευρωβουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών του S&D.

Κεντρικοί ομιλητές στη συζήτηση θα είναι τρεις ευρωβουλευτές της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (S&D), ο Pier Antonio Panzeri από Ιταλία, Istvan Ujhelyi σπό την Ουγγαρία και ο Bogluslaw Liberadzki από την Πολωνία, μαζί με την Εύα Καϊλή.

Τη συζήτηση θα πλαισιώσουν δημοσιογράφοι με επίσημο καλεσμένο τον Jean Quatremer της Liberation, Έλληνες δημοσιογράφοι, καθώς και δημοσιογράφοι από Ουγγαρία και την εφημερίδα που έκλεισε η κυβέρνηση τους, από Πολωνία αλλά και Ιταλία. Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν κληθεί να μεταφέρουν με παρεμβάσεις τους οι αρμόδιοι Επίτροποι, ενώ αναμένονται συγκεκριμένες απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα δράσεων της Επιτροπής για μια Ευρωπαϊκή απάντηση.

Οι Ευρωβουλευτές του S&D συνεργάζονται διαρκώς για την ανάδειξη του προβλήματος και την αναζήτηση οριστικής λύσης και δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Bookmark and Share