"Κύμα τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αν πέσει η Μοσούλη" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

"Κύμα τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αν πέσει η Μοσούλη"

  • Η εκτίμηση του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Για τον κίνδυνο ροής τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προς την Ευρώπη εάν πέσει το προπύργιο της οργάνωσης στη Μοσούλη μετά την ιρακινή επίθεση για... την ανακατάληψη της πόλης, προειδοποιεί ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt.

«Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει τους μαχητές της οργάνωσης που είναι έτοιμοι για δράση να επιστρέψουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τζούλιαν Κινγκ.
«Ακόμη και ένας μικρός αριθμός (τζιχαντιστών) αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή, για την οποία οφείλουμε να προετοιμασθούμε, αυξάνοντας την ικανότητα αντίστασης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή», δηλώνει ο βρετανός ευρωπαίος επίτροπος.
Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν την ευρεία στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Ιράκ, του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.
Η μάχη προδιαγράφεται μακρά και δημιουργεί πολύ σοβαρή ανησυχία για ανθρωπιστική καταστροφή η οποία απειλεί να πλήξει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους που ζουν ακόμη εκεί.
Bookmark and Share