Βρήκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Βρήκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα.

  • Νεκροί οι δύο πιλότοι.


Με την επιβεβαίωση του χειρότερου σεναρίου έληξε το θρίλερ της εξαφάνισης του μικρού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα το οποίο αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής όταν..
εξαφανίστηκε ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή των Καλαβρύτων.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν όπως και οι σοροί των δύο επιβαινόντων.
Έπειτα από πολύωρες αναζητήσεις τα συντίμμια του Τσέσνα βρέθηκαν στην περιοχή μεταξύ Σούβαρου - Ποταμιάς ενώ υπάρχουν ενδείξεις πυρκαγιάς καθώς τα πτώματα των δύο πιλότων βρέθηκαν απανθρακωμένα.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το ελαφρύ Cessna 172 το οποίο ανήκε σε ιδιώτη και ήταν δηλωμένο σε αερολέσχη πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση το απόγευμα της Κυριακή, με επιβαίνονες έναν 32χρονο εκπαιδευτή και έναν εκπαιδευόμενο. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα
Περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Πριν χαθεί το στίγμα του περασε από το Ριο και το απαθανάτισε εντελώς τυχαία ο Ηλίας Παναγόπουλος από το Διακοπτό, όπως αποδεικνύει φωτογραφία που δημοσιεύει το «Καλάβρυτα News».
Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία μετά από μια σύντομη διακοπή το βράδυ, συνεχίστηκε με το πρώτο φως του ήλιου.
Bookmark and Share