Είμαστε μια ωραία «περιρρέουσα ατμόσφαιρα».. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Είμαστε μια ωραία «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»..




Ωρες-ώρες τσιμπιόμαστε γιατί αυτά που βλέπουμε μοιάζουν με κακό όνειρο. 
Κι όμως, δεν είναι. 
Συμβαίνουν στην πραγματικότητα και επιχειρούν να μας τα παρουσιάσουν ως το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου.



Ο κ... Κατρούγκαλος, ο αποκαλούμενος και «ψαλιδοχέρης» από τους συνταξιούχους, βγήκε και παρότρυνε -χωρίς αιδώ και με παιδευτικό ύφος- τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους να κατέβουν στους δρόμους μαζικά για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους και να βάλουν φρένο στις ληστρικές περικοπές που επέβαλε ο ίδιος με τη... μεταρρύθμισή του! Απορώ, είπε, γιατί μόνο τόσο λίγοι διαμαρτύρονται. Ενώ, αν βγουν στους δρόμους πολλοί, τότε θα του δώσουν δύναμη και επιχειρήματα στη νέα διαπραγμάτευση που θα γίνει με τους δανειστές! Και δεν επαναστάτησαν τα μικρόφωνα να μπουκωθούν στο στόμα του να μην ξαναμιλήσει! Ο άλλος μεταρρυθμιστής, αυτός της Παιδείας, αφού διόρθωσε όλα τα στραβά της παιδείας και της μόρφωσης των Ελληνοπαίδων, αποφάσισε να μεταρρυθμίσει και το μάθημα των Θρησκευτικών και να το μετατρέψει σε Θρησκειολογία. Ξύπνησε ένα πρωί ο επαναστάτης αριστερός μέσα του και θυμήθηκε τα χρόνια που ο ινστρούχτοράς του τού έλεγε ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» και αποφάσισε να επιβάλει γενική αποτοξίνωση στους μαθητές!

Επειδή όμως δεν υπολόγισε σωστά τη δύναμη και την επιρροή της Εκκλησίας στην κοινωνία και επειδή ο προϊστάμενός του πρωθυπουργός, που βλέπει να σβήνει το άστρο του δημοσκοπικά, δεν ήθελε να ανοίξει από το πουθενά και νέο μέτωπο, τον υποχρέωσε σε άτακτη υποχώρηση. Την ίδια ώρα όμως που οι ιεράρχες δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από την υποχώρηση της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης έβγαινε και επέμενε ότι το πρόγραμμά του συνεχίζεται κανονικά και παράλληλα με τον διάλογο που θα γίνει για το ξαναγράψιμο του βιβλίου των Θρησκευτικών. Οσο δε για τις επαναστατικές κορόνες των Συριζαίων όλες τις προηγούμενες ημέρες, για διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία, ούτε κουβέντα πια. Τουλάχιστον όσο βρίσκονται ακόμα στην εξουσία.

Οι μεταρρυθμιστές όμως είναι να μην πάρουν φόρα. Δεν τους σταματά κανείς. Ετσι, όλη αυτή την απατηλή «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» για την εξαρτημένη δικαιοσύνη ήρθε να την αποκαταστήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κάλεσε, λοιπόν, τους επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων προκειμένου να διατρανώσει την πίστη του στην ανεξαρτησία τους και την ακηδεμόνευτη κρίση τους. Και τι τους είπε on camera, λοιπόν; Οτι οι ανώτατοι δικαστικοί είναι μισθολογικά ριγμένοι και ο ίδιος θα φροντίσει να τους αποκαταστήσει μισθολογικά τόσο με την εφαρμογή των αποφάσεων για τους μισθούς και τα επιδόματα που οι ίδιοι οι δικαστές έκριναν στο μισθοδικείο τους, αλλά και με πρόσθετες αυξήσεις!

Τα περί συναλλαγής που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο κέντρο της δημοσιότητας μετά την απόφαση να αναβάλει τη συνεδρίαση της ολομέλειας που θα εξέταζε το θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, επιμένει στην κρίση του γιατί, όπως λέει, το δικαστήριο πρέπει να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα! Και εμείς, οι νομικά αγράμματοι, αναρωτιόμαστε από πότε ο κάθε δικαστής δικάζει και αποφασίζει με βάση τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης. Τουλάχιστον αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα είναι ότι η «τυφλή» Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της κρίνουν με βάση τους νόμους και όχι με βάση το κοινό αίσθημα, το οποίο δεν ερμηνεύεται ούτε αποτυπώνεται αντικειμενικά. Οι νόμοι όμως είναι νόμοι και δεν επιδέχονται παρερμηνείες.

Αλλά θα μου πείτε, και όταν εκδίδονται αποφάσεις από το ΣτΕ, μήπως η εκτελεστική εξουσία τις εφαρμόζει; Δεν βλέπουμε τι γίνεται με την πρόσφατη απόφαση που έκρινε ότι η εκπαραθύρωση της προηγούμενης διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ από τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Πολάκη ήταν παράνομη, αλλά ο «πληθωρικός» υπουργός τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του; Επιμένει μάλιστα ότι οι δικαστές οδηγήθηκαν στην απόφασή τους από κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες τις οποίες θα διορθώσει και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Είναι άραγε τεχνική λεπτομέρεια το άρθρο 20 του Συντάγματος, την οποία θα διορθώσει ο κ. Πολάκης;

Τι να πω... Από μια κυβέρνηση σε αποδρομή μπορούμε να περιμένουμε και άλλα πολλά που όχι μόνο δεν θα την περισώσουν, αλλά στο τέλος θα τη γελοιοποιήσουν και μαζί και ανεξάρτητους θεσμούς που είναι εγγυητές της Δημοκρατίας και του Συντάγματος.


Του κ.Β.Στεφανακίδη
Bookmark and Share