Μια οδυνηρή ήττα της κυβέρνησης με τα κανάλια ...που ίσως βολεύει όμως όλες τις πλευρές. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μια οδυνηρή ήττα της κυβέρνησης με τα κανάλια ...που ίσως βολεύει όμως όλες τις πλευρές.

  • Πλήρως εκτεθειμένος ο Παππάς για το φιάσκο.

Η κυβέρνηση ηττήθηκε κατά κράτος γιατί έδειξε ότι κινήθηκε πρόχειρα, χωρίς νομική κάλυψη σε ένα ζήτημα τεράστιας σπουδαιότητας.
Σε οδυνηρή ήττα οδηγήθηκε η κυβέρνηση με την στρατηγική που...ακολούθησε στα κανάλια καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά.
Εκ πρώτης όψεως η κυβέρνηση ηττήθηκε – κατά άλλους γελοιοποιήθηκε – καθώς επένδυσε πρόχειρα σε μια διαδικασία όπου δεν είχε νομικά ερείσματα.
Δεν μπορεί ένα υπουργείο και ένας υπουργός όπως ο Ν. Παππάς να μην έχουν στοιχειωδώς αποτιμήσει τους νομικούς κινδύνους και η κυβέρνηση συνολικά και ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός ειδικά να βρίσκονται τόσο εκτεθειμένοι.
Η κυβέρνηση έχασε κατά κράτος, η κυβέρνηση ηττήθηκε ξεκάθαρα σε μια διαδικασία όπου επένδυσε με το επιχείρημα ότι εναντιώνεται στην διαπλοκή…
Η κυβέρνηση ηττήθηκε ξεκάθαρα, ο Τσίπρας βρέθηκε πλήρως εκτεθειμένος καθώς δήλωνε ότι αποκλείεται ο νόμος για τα κανάλια να κριθεί αντισυνταγματικός και ο Παππάς φέρει τεράστιες ευθύνες για αυτό το φιάσκο…
Η κυβέρνηση θα κληθεί να ακυρώσει τον διαγωνισμό, να επιστρέψει τα χρήματα για τις άδειες στους καναλάρχες και προφανώς όλα τα κανάλια θα παραμείνουν ανοικτά… στοχοποιώντας την κυβέρνηση που προσπάθησε με απαράδεκτες αντιδημοκρατικές διαδικασίες να φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης.
Αυτή η ερμηνεία που είναι ρεαλιστική είναι η μια πλευρά του νομίσματος.
Υπάρχει και η άλλη πλευρά.
Η κατάρρευση του απαράδεκτου νόμου Παππά ίσως να βολεύει όλες τις πλευρές ωστόσο για τους εξής λόγους
1)Η κυβέρνηση είχε κατανοήσει – όπως φαινόταν εσχάτως – ότι θα υποστεί ηχηρό ράπισμα από τον φιάσκο – νόμο Παππά.
Μετά τις αντιδράσεις και πιέσεις η κυβέρνηση σαν να το είχε μετανιώσει για τον λάθος δρόμο που ακολούθησε.
Οι δηλώσεις που ακολούθησαν τόσο του υπουργού Ν. Παππά όσο και της κυβερνητικής εκπροσώπου Ο. Γεροβασίλη ήταν... δηλώσεις αμηχανίας, δηλώσεις ήττας που έφθασαν μέχρι και τα όρια της πρόκλησης.
2)Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης εξέρχονται πολιτικά κερδισμένοι γιατί στήριξαν ξεκάθαρα την άποψη της πολυφωνίας και τάχθηκαν κατά του νόμου Παππά.
3)Οι καναλάρχες που πλήρωσαν οι 4 πλειοδότες είναι προφανές ότι ήθελαν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για να τους επιστραφούν τα χρήματα που έδωσαν για τις άδειες.
4)Όλα τα κανάλια θα παραμείνουν ανοικτά όπερ σημαίνει ότι για τους επόμενους μήνες ένα κύμα καναλιών θα βομβαρδίζει την κυβέρνηση για την στάση της και θα την επικρίνει για το φιάσκο.
5)Η κοινωνία καθολικά είχε εναντιωθεί στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις Παππά που ήθελε να επιβάλλει μοντέλο ενημέρωσης σταλινικού τύπου….
Είναι προφανές ότι ο νόμος Παππά για τα κανάλια ήταν εκ των πραγμάτων αντισυνταγματικός και ανήθικος.
Ορθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έκρινε αντισυνταγματικό…

Το συμπέρασμα


Η κυβέρνηση ηττήθηκε κατά κράτος γιατί έδειξε ότι κινήθηκε πρόχειρα, χωρίς νομική κάλυψη σε ένα ζήτημα τεράστιας σπουδαιότητας.
Ο Παππάς φέρει ευθύνη για το φιάσκο.
Bookmark and Share