Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Επανέρχεται στην κόντρα με την εκκλησία ο Φίλης.

  • Μιλώντας από το βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης επανήλθε στην πολεμική του αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών.

Παρά το γεγονός πως η «κρίση» που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο φάνηκε να εκτονώνεται...μετά τη συνάντηση όλων των πλευρών στο μέγαρο Μαξίμου, ο Νίκος Φίλης σήμερα επέλεξε να «αντεπιτεθεί» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «η πρόσφατη διαμάχη για τα θρησκευτικά ελπίζουμε να μην επιβεβαιώσει τους φόβους μας ότι η ιεραρχία επιχειρεί να θέσει όρους εισβάλοντας και πάλι στην πολιτική».

Αναλυτικά η Νίκος Φίλης από βήματος του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Μια από τις εκκρεμότητες είναι και η σχέση εκκλησιάς - πολιτείας. Υπάρχουν πολλά πεδία διευκρινίσεων που δεν προϋποθέτουν συνταγματική αναθεώρηση... Επιδίωξη της εκκλησιαστικής διοίκησης είναι να ασκεί έλεγχο φρονηματισμού επί των μαθητών.

Η πρόσφατη διαμάχη για τα θρησκευτικά ελπίζουμε να μην επιβεβαιώσει τους φόβους μας ότι η ιεραρχία επιχειρεί να θέσει όρους εισβάλοντας και πάλι στην πολιτική.

Δεν πρόκειται για αντιπαλότητα είναι υπεράσπιση για εμάς του κοσμικού χαρακτήρα του δημόσιου χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου».

Blog Widget by LinkWithin

Αρχειοθήκη ιστολογίου