Επανέρχεται στην κόντρα με την εκκλησία ο Φίλης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Επανέρχεται στην κόντρα με την εκκλησία ο Φίλης.

  • Μιλώντας από το βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης επανήλθε στην πολεμική του αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών.

Παρά το γεγονός πως η «κρίση» που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο φάνηκε να εκτονώνεται...μετά τη συνάντηση όλων των πλευρών στο μέγαρο Μαξίμου, ο Νίκος Φίλης σήμερα επέλεξε να «αντεπιτεθεί» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «η πρόσφατη διαμάχη για τα θρησκευτικά ελπίζουμε να μην επιβεβαιώσει τους φόβους μας ότι η ιεραρχία επιχειρεί να θέσει όρους εισβάλοντας και πάλι στην πολιτική».

Αναλυτικά η Νίκος Φίλης από βήματος του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Μια από τις εκκρεμότητες είναι και η σχέση εκκλησιάς - πολιτείας. Υπάρχουν πολλά πεδία διευκρινίσεων που δεν προϋποθέτουν συνταγματική αναθεώρηση... Επιδίωξη της εκκλησιαστικής διοίκησης είναι να ασκεί έλεγχο φρονηματισμού επί των μαθητών.

Η πρόσφατη διαμάχη για τα θρησκευτικά ελπίζουμε να μην επιβεβαιώσει τους φόβους μας ότι η ιεραρχία επιχειρεί να θέσει όρους εισβάλοντας και πάλι στην πολιτική.

Δεν πρόκειται για αντιπαλότητα είναι υπεράσπιση για εμάς του κοσμικού χαρακτήρα του δημόσιου χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου».
Bookmark and Share