Τα ΜΑΤ ψέκασαν γυναίκα-σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τα ΜΑΤ ψέκασαν γυναίκα-σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης

Μια φωτογραφία από την ταραχώδη συγκέντρωση των συνταξιούχων χθες κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου. Η φωτογραφία δείχνει μια ηλικιωμένη να κλείνει το στόμα και τη μύτη της με μια εφημερίδα, ώστε να προστατευθεί από τα δακρυγόνα ενώ στέκεται αγέρωχη μπροστά από έναν άνδρα τον ΜΑΤ.


Για ποιά πρόκειται όμως;..
Πρόκειται για την κ.Κατίνα Μανιτάρα.

Η 85χρονη σήμερα συνταξιούχος, όχι μόνο έζησε τον πόλεμο και τον εμφύλιο που ακολούθησε αλλά ήταν και πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις.

Κοριτσάκι ακόμα, στα 10 της, εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων.
Τον Μάη του 1947, 15 χρονών, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της,παίρνει μέρος στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας όπου και τραυματίζεται από θραύσμα ρουκέτας αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη 1948 επιλέχτηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. Στα 17 της χρόνια βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ (30 Μάρτη 1949) και αποκτά τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Αυτήν την γυναίκα “ψέκαζαν” με χημικά χθες "πρώτη κυβέρνηση αριστερά" και ΜΑΤ, γιατί προφανώς παραμένει ακόμα και σήμερα, στην "πρώτη γραμμή"...
Bookmark and Share