Ενδιαφέρον εξαγοράς του «Μασούτη» από ολλανδοβελγικό όμιλο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ενδιαφέρον εξαγοράς του «Μασούτη» από ολλανδοβελγικό όμιλο.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερ μάρκετ Δ. Μασούτης βρίσκεται στο ενδιαφέρον του ολλανδοβελγικού ομίλου Ahold-Delhaize, ο οποίος έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Παράγοντες της αγοράς και τραπεζικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως... τα δύο μέρη πραγματοποίησαν πριν από λίγο διάστημα νέο κύκλο επαφών, αντικείμενο των οποίων ήταν η εξαγορά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας από τον διεθνή όμιλο.

Όπως αναμένεται, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από τα εμπλεκόμενα μέρη. Αντιθέτως, η πλευρά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας διαψεύδει τα περί πώλησης της, αν και παραδέχεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διάφορων παικτών.

Αντίστοιχα, πηγές από την ελληνική θυγατρική του διεθνούς ομίλου κάνουν λόγο για λάθος πληροφορίες περί νέου κύκλου επαφών, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσουν για το αν υπάρχει ενδιαφέρον εξαγοράς της Δ. Μασούτης.

Η αγορά πάντως επιμένει πως στην τελευταία συνάντηση (σ.σ. δεν είναι η πρώτη φορά που η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα δέχεται πρόταση εξαγοράς της από τον διεθνή όμιλο την τελευταία διετία) η Ahold – Delhaize φέρεται να προσέφερε 300 – 350 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Δ. Μασούτης, με την πλευρά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, να ζητά πολύ περισσότερα.

Το εάν εν τέλει μέσα στο επόμενο διάστημα η αγορά θα γίνει μάρτυρας ενός ακόμη deal μένει να αποδειχθεί. Το σίγουρο είναι ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Βορειοελλαδίτη λιανέμπορο βγάζει για πολλούς νόημα όχι μόνο οικονομικό αλλά και γεωγραφικό. Και αυτό γιατί η Δ. Μασούτης με ισχυρή παρουσία στη Βόρειο Ελλάδα, μετά και την κατάρρευση της Μαρινόπουλος, έχει ισχυροποιήσει τη θέση της στο Βόρειο τμήμα της χώρας.
Bookmark and Share