Η Βραζιλία,η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η Βραζιλία,η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο.

  • Το 2015 σκοτώθηκαν περισσότεροι απ΄ ότι στη Συρία!
  • Συγκεκριμένα,το περασμένο έτος σκοτώθηκαν 58.000 άνθρωποι στη Βραζιλία και 55.000 στην εμπόλεμη Συρία..


Περισσότεροι από... 58.000 σκοτώθηκαν το 2015 στη Βραζιλία, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από τους 55.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Συρίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στη Βραζιλία ο αριθμός των ανθρωποκτονιών μειώθηκε ελάχιστα από το 2014, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Βραζιλιάνικο Φόρουμ για τη Δημόσια Ασφάλεια», που δημοσιοποίησε τη 10η ετήσια έκθεσή του.
Ο αριθμός αυτός είναι χονδρικά ίσος με τους τουλάχιστον 55.000 ανθρώπους που κατά τους υπολογισμούς του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχασαν τη ζωή τους το 2015 στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο μεσανατολική χώρα.
Η Βραζιλία, πάντως, έχει 9 φορές περισσότερο πληθυσμό από τη Συρία.
Κατά την έκθεση, ο αριθμός των ανθρώπων τους οποίους σκότωσαν αστυνομικοί στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά 6,3% στους 3.345 —ή περίπου σε εννέα την ημέρα— ενώ ο αριθμός των αστυνομικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν μειώθηκαν σε 393, από 409.
Η εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης Samira Bueno δήλωσε στην εφημερίδα ο Estado de São Paulo ότι η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν από την αστυνομία «μας δείχνει ότι η κυβέρνηση της χώρας ενθαρρύνει τη δυσανάλογη χρήση θανατηφόρας βίας».
«Οι αστυνομικοί σκοτώνουν πολλούς, σαν να τους έχει δοθεί το δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει», πρόσθεσε η ίδια.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας δεν απάντησε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press με το οποίο του ζητήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα αυτά.
Στις πολιτείες Σάου Πάουλου και Ρίο ντε Τζανέιρο σημειώθηκαν σχεδόν οι μισοί θάνατοι ανθρώπων που αποδίδονται σε αστυνομικούς στη Βραζιλία.
Πριν από περίπου έναν μήνα ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στο Ρίο ντε Τζανέιρο παραιτήθηκε εν μέσω της έξαρσης της βίας ανάμεσα σε μονάδες της αστυνομίας και συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.
Στις συγκρούσεις χάνουν συχνά τη ζωή τους ή τραυματίζονται αθώοι από αδέσποτες σφαίρες.
Bookmark and Share